maanantai 18. huhtikuuta 2011

Okon ja äidin potat

Se on nyt pyöräilyharrastus avattu Okonkin osalta. Haimme tänään Okolle ja minulle uudet pyöräilykypärät ja otimme Hamaxin turvaistuimen koekäyttöön. Teimme pienen ajelulenkin ja reitin lakipäässä vaihdoimme istuimen isin pyörään; hankimme nimittäin sellaiset pikakiinnittimet meidän molempien pyöriin, jotta vaihto olisi helppoa. Okko tykkäsi kyydistä jopa niin paljon, että nukahti. Äitiä vähän jännitti Okon kyydittäminen, mutta hyvin se sujui näin ensikertalaiseltakin.

Noista lastenkypäristä voisi mainita sen verran, että valikoimat ovat pienet. Valmistajien ei tarvitsisi olettaa, että kaikki pitävät esimerkiksi merirosvoista tai luurangoista. Nätti yksivärinen olisi varsin varteenotettava vaihtoehto, niin pojille kuin tytöillekin.

Kuva: Bike Planet

10 kommenttia:

 1. Meil on muumikypärät :). Taitaa nämä valmistajat ajatella sitä mistä lapset pitää. Samaa oon kuitenkin minäkin miettinyt, olisin mieluusti ostanut ihan yksiväriset, aina sen hetkisten vaatteiden tai asusteiden kanssa sävy sävyyn mutta eihän sellaisia ole pienissä kokonumeroissa, eikä juuri isommissakaan. Tuntuu ettei naisten kypärissäkään ole ihan yksivärisiä, niinpä ostin poikien yksvärisen mustan itselleni.

  VastaaPoista
 2. Niin, lasten mieltymyksiähän ne tietysti miettii, mutta voisihan niitä vaihtoehtoja olla useampia. Itselleni otin yksivärisen sporttikypärän. Se oli kyllä ihan helppo valita, ihan hyvistä vaihtoehdoista.

  VastaaPoista
 3. Millainen turvaistuin teillä on? Pitäisi meillekin hommata lähiaikoina. Me onnistuttiin löytämään pojalle ihan yksivärinen musta pyöräilykypärä, sellainen skeittimallinen, tykkään siitä kovasti (ja isillä on melkein samanlainen, ihanat pottapäät :)

  VastaaPoista
 4. Heta, meinaatko auton turvaistuinta vai sitä pyörään tulevaa? Pyörässä meillä on se varmaan yleisin malli, siis Hamaxin Kiss. Auton turvaistuin on Römerin, joka on sama asia kuin Britax. Voin kaivaa lisätietoa, jos haluat.

  VastaaPoista
 5. Mekin valikoitiin ensin toisenlainen kypärä, jossa oli hauskoja kuviovaihtoehtoja, mutta mies alkoi aprikoimaan, että se on liian kuuma malli, joten päädyimme tuohon paremmin tuulettuvaan malliin. Ihan hyvin tuo ainakin tuntui istuvan Okon päähän ja tyyppi ei ollut moksiskaan, vaikka sai sen päähänsä.

  VastaaPoista
 6. Isi täällä kommentoi sen verran, että se potan mallinen kypärä painoi 404g ja tämä nyt ostettu 240g eli aika paljon on painossa eroa. Varmaan tuollaiselle pikkumiehelle on kivempi pitää kevyttä kypärää niin ei niskat rasitu pahasti.

  VastaaPoista
 7. Hei mistä ostitte sen pikakiinnittimen? Meillä on kanssa Hamaxin istuin, tosin nelisen vuotta vanha, mutta luulisi, että kiinnitys on vielä sama. Yritettiin aikoinaan etsiä extrakiinnikettä, mutta turhin tuloksin.

  VastaaPoista
 8. Marja, Jarkko taisi hakea ne Suomenojan Bike Planetista.

  VastaaPoista
 9. Kiitos, täytyypä käydä katsomassa niin pääsee Kepa välillä isinkin pyörän kyytiin :)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!