perjantai 29. huhtikuuta 2011

Matto mielessäin
Taas vilkkuu silmissä. Olen tullut siihen tulokseen, että voisimme teettää olohuoneeseen uuden maton, sillä sopivia ei ole ollut näköpiirissä. Olkkariin tarvittaisiin melko pieni matto ja juuri sen pienuus tuntuu olevan ongelma; koossa 140x200 ei ole löytynyt mieluisia. Himoitsisin musta-valkoraidallista, mutta mietin, miten ne valkoiset osat pysyvät valkoisina, kun kyseessä on paikka, jossa leikitään paljon. Lisäksi, päästääköhän vanhanajan matonkuteista kudottu matto väriä - siis leviääköhän musta helposti valkoiseen pestessä?

8 kommenttia:

 1. Mä voin suositella sitä mattokutomoa, missä teetettiin meidän lastenhuoneen matto. Meillä valkoiset on vielä valkoisia, mutta ehkä enemmän leikitään olohuoneessa tosiaan.
  Joku kommentoi aikoinaan mun mattopostaukseen, että kuteet päästää väriä, mutta en ole siis meidän mattoo vielä pessy ja niin ollen sitä todennut.

  VastaaPoista
 2. Tilasin juuri äidiltäni musta-valkoraitaisen maton keittiöön. Mietin myös tuota värien leviämistä, koska ajattelin pesaista mattoa koneessa aina silloin tällöin. Tosin ne räsythän on pesy moneen kertaan, että mahiksia olisi, että raidat säilyttäisivät värinsä! Tuo musta-harmaa näyttää mun silmiin jo valmiiksi "kulahtaneelta", vai mitäs itse olet mieltä?

  VastaaPoista
 3. No minä rupesinkin Riikka muistelemaan, että sinähän teetit juuri tuollaisen! Kiitos, vinkkejä otetaan vastaan! Anoppi myös lupasi kysyä naapuriltaan, joka harrastaa mattojen kutomista.

  Nonna, totta, se musta-harmaa olisi kompromissi. Kyllä minä sen musta-valkoisen haluaisin:)

  VastaaPoista
 4. Jos saat jostain tekijän, niin suosittelen kuteiden tilaamista Lappajärven Värjäämöstä. Niillä on erityyppisiä laadukkaita matonkuteita. Olen itse hankkinut sieltä paperinaruja aina ohikulkiessani.
  Hmmm... Mattojen valmistaja (joka on myös Lappajärveltä) VM-Carpetilla on Tove puuvillamatto, josta löytyy oikea koko, mutta raidat ovat musta-harmaa-valkoinen.

  VastaaPoista
 5. Meillä on musta-valko raidallinen matto, silläkin ualla että värit leviävät. Tosin tesmin jo johonkin kohtaan eikä ainakana sillä minikuurauksella värit karanneet minnekään. Mutta mattoa ei siis olla vielä pesty kokonaan, joten varmaksi ei uskalla sanoa.

  Mut Kiki hei, se on NIIN hieno väriyhdistelmä, et anna palaa vaan! :)

  VastaaPoista
 6. Musta toi on kiva noilla keltaisilla tehosteilla!

  VastaaPoista
 7. Hei, kiitos kommenteistanne! Hauskaa, kun sain näin monta mielipidettä! Meillä on kuulkaa tekijä atolle! Kysyin ensiksi anopilta, tietääkö hän tekijää ja sellainen löytyi mummilan naapurista! Anoppi lupasi vielä mennä hankkimaan kuteetkin (näin sitä aina värvätään koko suku meidän projekteihin, tai siis minun). Nyt minulla on hommana vain piirtää mallikuva - siis päättää, miten leleivät raidat ovat. Mustaa ja valkoista siihen tulee:)

  Kiitos Ti taas asiantuntevasta kommentista! Nyt tiedänkin, keneltä kysyn kun tulee joku pulma;)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!