maanantai 25. huhtikuuta 2011

Aurinkoa ja sokerisia herkkuja

Okon saama upea kortti. Taustalla ilmapalloja - pitihän niitä muutama olla juhlissa.
Innostus puhekupliin jatkui juhlapöydässä. Isi otti vielä nämäkin kuvat.
Tänään meillä kävi lisää synttärivieraita. Eilen varsinaisena juhlapäivänä olimme ihan keskenämme ja nautimme aurinkoisesta säästä ensin pyörälenkillä ja sitten vielä toisella lenkillä vaunujen kanssa. Okkoa nukutti molemmilla lenkeillä. Okko onkin kaiken juhlatohinan jälkeen ollut hieman väsynyt ja tänään vieraiden lähdettyä tulikin kahden ja puolen tunnin päikkärit - sellaisia Okko ei yleensä vetele.

Juhlakoristeet ovat vielä paikoillaan, mutta taidan ne poistaa tänään. Ensi viikonloppuna saamme vieraksi isin vanhemmat ja juhlimme isin synttäreiden lisäksi vielä Okon synttäreitä ja Vappua. Siihen asti viirejä ei taideta kuitenkaan viitsiä roikottaa.

Juustokakun rippeet syötiin tänään aamukahvilla ja tämänpäiväisille synttärivieraille tein suklaaherkkua annosvuokiin. Pienoinen sokerihumala on ollut päällä lauantaista saakka ja ihan hyvä, että isin synttäreihin on vielä muutama päivä aikaa -  se on nimittäin sitten uuden kakun paikka. Totesinkin tänään, että kakkujen määrä on vuositasolla suorastaan räjähtänyt käsiin: ennen niitä tehtiin kaksi vuodessa, kun perinteenä on ollut valmistaa synttärikakut toisillemme. Nyt kakkuja on jo viisi vuodessa: Okon synttärit, isin synttärit, äitienpäivä, äidin synttärit ja isäinpäivä.

PS: Siirryimme eilen juhlan kunniaksi käyttämään oikeita lusikoita. Okko on syönyt tähän mennessä muovilusikalla, mutta niille ei ole sinänsä ollut tilausta enää aikoihin. Kiva siirtyä rosteriin - Okolla onkin liuta lahjaksi saatuja Muumi-lusikoita.

4 kommenttia:

 1. Ihqu kortti!

  Itsekin täällä pähkäilen, että minkälaisia kakkuja sitä lähiaikoina tekisikään. Vapuksi, äitienpäiväksi sekä appiukon synttäreille yhden kuukauden sisällä. NAM!

  VastaaPoista
 2. Minä ajattelin kokeilla kaksiväristä moussekakkua. Okon juhliin tehtiin enemmän tarjottavaa, joten työläämpää moussekakkua ei viitsitty alkaa tekemään kun sitä täytyy hyydytellä kerrosten välissä, mutta isille sen voisi tehdä kun niihin juhliin leivotaan pelkkä kakku ja kakkuja tarvitaan vain yksi. Okolle tehtiin kaksi kakkua.

  VastaaPoista
 3. Ihana kortti ja ihana puhekuplakortti juhlapöydässä.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Hipsu! Onnittelukortti on Paperiliittimen Riikan tekemä, kuten käsialasta voikin huomata.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!