torstai 10. maaliskuuta 2011

Tampellan liina


Sain äidiltäni Tampellan 140x140cm kokoisen puolipellavaliinan, jonka vanhempani saivat tupaantuliaislahjaksi lapsuudenkotini valmistuessa vuonna '73 (tai '74). Liinassa on upeat värit, jotka hieman shiftaavat - ne eivät vain tule esille minun kuvaustaidoillani. Mainittakoon vielä, ettei liinaa ole koskaan käytetty; äiti ei ensin raaskinut ja sitten se unohtui ja meidän kodissamme ei ole sopiva pöytää tuolle kun se on hieman hankalan kokoinen.

2 kommenttia:

 1. Hei!
  Pöytäliinasi nimi Pihlajanmarja ja suunnittelija Leena Korpinen. Oletpa saanut upeakuntoisen liinan ja huikean väriyhdistelmän! Tampellan vanhat liinat (tuo on 70-luvun alusta) ovat haluttuja ja monet klassikkoja, itse pidän tuota Pihlajanmarjaa klassikkoliinana. Tästä osoitteesta löytyy lisätietoja ja lisää liinoja, jos sattuu kiinnostamaan: http://www.tampere.fi/ekstrat/vapriikki/tekstiilejatampereelta/damasti.html
  Vinkki sinua vanhemmalta: Vaikka liina ei nyt sovi pöydälle kokonsa puolesta tai ei ehkä ihan ole ykkössuosikki, niin älä vaan anna pois tai myy. 10-15 vuoden päästä (tai aiemmin) saattaa liina olla jollekin pöydälle sopiva ja harvaa asiaa katuu niin paljon, kuin sitä, että pistää eteenpäin kodista saatuja juttuja, joilla on usein käyttöarvon lisäksi tunnearvoa. Maku(kin) voi muuttua ja iän myötä usein "laajenee". Nimim. Vegeta-kattilan ja muutakin parikymppisenä eteenpäin pistänyt ja kyllä on kaduttanut myöhemmin.
  PS: Blogissasi on kivoja design- ja muita sisustusjuttuja :)

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Kiitos infosta! Hauska tietää, kuka sen on suunnitellut ja mikä se on nimeltään. Se on minulle aarre ja en tosiaan meinannutkaan hankkiutua siitä eroon. Juuri siksi se on täysin käyttämätön kun minäkin olen pitänyt sitä aarteena; ajatus kahvitahroista kauhistuttaa:)

  Olen muuten itsekin tehnyt yhden mokan aarteiden kanssa. Annoin kirpparille kolme Franckin Viola-juustolasia. Voi surku:( Ja hamittaa kun lapsuudenkodistani annettiin muutamia 70-luvun valaisimia kierrätykseen; nyt olisin ottanut ne kaikki kotiini:) Kaikkea ei voi aina tietää etukäteen, mutta toisaalta, jos joku tuote on tunnetusti jonkin klassikkotehtaan valmistama, kuten tuo Tampella, voi sen tulevan arvon arvata. Mutta yleensä kyseessä on omalla kohdalla käyttöarvo; en minä mitään eteenpäin myisi, vaan laittaisin esille omaan kotiin.

  Kiitos kovasti kehuista:) Kiva, että joku tykkää:) Nyt on ollut vähän hiljaista blogin kanssa kun kotona on vatsatautinen lapsi ja muutenkin viime aikoina on ollut jo sitä ennenkin ihmeen kiireistä.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!