keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Hortonomi ja tekniikan ihmelapsi


Okko on viime aikoina saanut vauhtia niin paljon, ettei perässä meinaa pysyä. Vaipanvaihdosta muun muassa on tullut melko haasteellista, kun vaippatyyppi lähtee karkuun. Joskus harvoin vaipan saa vaihdettua hoitotasolla, mutta yleensä Okko pitää ottaa tasolta pois, sillä hän nousee kontalleen ja alkaa etenemään kohti reunaa. Kun Okon laittaa sitten lattialle vaipanvaihtoa varten, pyörähtää hän välittömästi karkuun. Pieniä haasteita siis vanhemmille.

Okossa taitaa olla hieman hortonomin vikaa, sillä taloutemme ainoa viherkasvi saa kyytiä, mikäli Okko saa siitä kiinni. Kyseessä on onnettoman näköinen isänpäivän rahapuu, joka on Okon otteissa menettänyt lehtiään ja viimeksi myös multiaan. Onneksi emme asu viidakossa, sillä kasvien vahtiminen olisi varmaan hieman työlästä.

Okolla on kaikenlaisia [äidin mielestä] ihania leluja, mutta aikuisten tavarat ovat niitä hauskimpia. Tietokoneen näppäimistö on ihan ykkönen ja nimenomaan tämä käytössä oleva, ei se vanha, jonka annoimme Okon paukutettavaksi. Lisäksi tietysti kaukosäätimet ja puhelimet kiinnostavat. Myös imuri on nykyisin niin ihana, että Okko tutki sitä eilen mielummin, kuin isin tuomaa uutta autolelua, josta sentään lähtee ääntäkin!

Uusi juttu Okon touhuissa on eteisen liukuovien avaaminen ja kenkien tyhjentäminen kaapista. Myös muu tyhjentäminen kiinnostaa - muun muassa tiskikoneen. Tiskikonetta ei nykyisin voi avata niin, etteikö Okko lähtisi vauhdilla apajille. Sama juttu roskakaapin kanssa.

PS: Okon mielestä nuo lehmällä varustetut maitopurkit ovat ihania.

4 kommenttia:

 1. Me alettiin tuossa vaiheessa kun vaipatettava ei pysynyt paikoillaan käyttämään housuvaippoja, ja ai että vaippojen vaihtaminen helpottui kovasti... :)
  -Elina-

  VastaaPoista
 2. No joo, samaa olen miettinyt. Meillä oli pieni Liberon kokeiluerä, joka tuli sen Lindexin lahjapaketin mukana ja muuten me käytetään Pampersia. Pitänee ostaa paketti Pampersin housuvaippoja.

  VastaaPoista
 3. Housuvaippoja minäkin suosittelen tuohon vaiheeseen :). Hihii, meiän lapset on ollu ihan yhtä innokkaita kodin tutkijoita ja auttajia. Muistan kuinka roskiskaapista vetivät yhteistuumin aina roskiksen alas ja tonkivat sen sisältöä :D. Kiipesivät syöttötuoleista ruokapöydälle yhden rahapuun kimppuun. Siitä lähti lehdet ja mullat.
  Samoin kaukosäätimet, kännykät, avaimet, tietokoneen näppis, keskusyksikkö ja telkkari kiinnostivat kovasti. Eikä kiinnostanut omat samanmoiset käytöstä poistetut.
  Sitten tuli kuvioihin mukaan sellainen et kun lapsukaiset puki, niin alkoivat riisua kovaa vauhtia pois päältään. Etenkin kaksosten kanssa siinä oli vähän taiteilemista :D kun toista puki niin toinen ehti jo riisua kaiken.
  Onneksi nuo vaiheet sitten jossain kohtaa meni ohi.
  Nykyään (nelivuotiailla) tuppaa menemään riehumiseksi, joten tämän hetken homma on suurimmaksi osaksi riehumisen ja metelin rajoittaminen.
  Ekaluokkalaisen kanssa on jo paaaaljon helpompaa, on niin omatoiminen ja fiksu :).

  VastaaPoista
 4. Hih ja huh, lisää vauhtia siis meilläkin tiedossa:D

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!