keskiviikko 2. helmikuuta 2011

Sulosäveliä

Laulan Okolle usein, vaikka en mikään laulaja olekaan. Eipä sillä näytä olevan väliä - Okko tykkää jokatapauksessa ja nauraa jopa viheltämiselleni, joka on laulutaitoanikin huonompaa. Lauluvalinnat tosin ovat välillä melko erikoisia ja itsekin ihmettelen, mistä niitä kumpuaa. En kylläkään muista sanoja kaikkiin lauluihin, joita laskettelen menemään, joten laulan usein vain pätkän tai sitten oman muunnoksen.

Okon saa rauhoitettua parilla muumilaululla. Toinen niistä on muumisarjan loppulaulu ja toinen omakeksimäni. Varsinkin se omakeksimä on toiminut kuin taikaiskuna tähän saakka - toivottavasti myös tulevaisuudessa. Okon kun ottaa syliin ja laulaa sitä laulua (jonka älykkäitä sanoja en kehtaa tässä kertoa), rauhoittuu hän heti.

Viime aikoina olen laulanut muun muassa Videovuokraamon Okosta tai "Hei Okko, mä en oo syönyt mun lääkkeitä". Katri Helenan ikivihreää Puhelinlangat laulaa -kipaletta on hoilattu ruokaillessa, kuten myös Samuli Edelmannin Paratiisilintuja, joka muistuu aina mieleen Paratiisisosetta syöttäessä. Myös lyhyttä pätkää "Miehet joukolla jäätä särkemään" vedetään aina välillä. Paras veto on kuitenkin Riki Sorsan 'Muuttohaukka'. En tiedä, mistä se tuli mieleen kuukausi, pari sitten, mutta sen jälkeen olen hoilannut sitä Okolle. On sitä kuunneltu Spotifystäkin. Sinänsä hassua, sillä en ole kuullut kyseistä kappaletta pitkään aikaan - ehkä viimeksi lapsuudessa radiosta, mutta jostain mielen syövereistä se kumpuaa. Niin ja lauletaan meillä lastenlaulujakin - kaikkia mahdollisia, mitä tulee mieleen. Olen kuitenkin pyrkinut laulamaan aina suomeksi, sillä ajattelin sen edistävän paremmin oman kielen oppimista.

2 kommenttia:

  1. Mä laulelin raskausaikana Aftonfalkia mutta muutin sen sitten esikoisen synnyttyä Muuttohaukaksi, ettei opi vääriä lausumisia... Ja toinen ehdoton suosikki oli Myrskylintu. :D

    VastaaPoista
  2. No niin, onhan niitä muitakin Riki Sorsan innoittamia ihmisiä;)

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!