torstai 24. helmikuuta 2011

Otteita vauvakirjasta


Okko oppi kiipeämään TV-tasolle joskus viime viikolla ja nyt se on jokailtaista huvia. Pelottavaa siinä on kaatumisvaaran lisäksi se, että pienet sormet saattavat jäädä laatikoiden väliin (kun nekin osataan avata) ja tietysti erinäisten tavaroiden tuleminen päälle.

Syödessä Okko on pitänyt jo pitemmän aikaa tyytyväistä ääntä, kun ruoka on erityisen hyvää. Ääni on sellaista "njan njam" -ääntä ja sitä ei pidetä jokaisen ruokalajin kohdalla, vaikka ruoka uppoaisikin hyvin. Erityisesti kasvissoseet saavat Okon murisemaan tyytyväisenä. Taitaa olla äidin raskaudenaikaisella ruokavaliolla tekemistä asian kanssa; liha ei ole kuulunut suosikkeiheni koskaan, vaikka sitä syönkin ihan mielelläni ja työpaikan ruokalan kasvis- tai salaattilinjasto houkutteli lähes joka päivä.

Okko ei ole ehkä vielä ymmärtänyt ikkunoita. Kylppärissä hengatessa hän ihmettelee suihkuseinän tai saunan oven läpi näkyviä asioita ja saattaa vahingossa osua lasiin. Okko on erityisen innostunut saunan seinää vasten nojaavasta pyykkitelineestä ja kun hän kävi sitä rämppäämässä jatkuvasti (ja siinä on kaatumisvaara), piti saunan ovi laittaa kiinni. Tänään Okko kuitenkin huomasi, että saunan oven alla on iso rako, jonka kautta telineeseen pääsee käsiksi. Ja rämppääminen alkoi taas. Hassua kyllä, kun kielsin tarpeeksi monta kertaa, näytti kielto menevän perille. Pyykkitelineeseen käydään käsiksi myös silloin kun se on käytössä; Okko on erityisen avulias pyykin kanssa ja tulee vetämään narulle laitettuja pyykkejä pois.

Aiemmin Okko on näyttänyt stressaantuvan imurin äänestä (oli jäykkänä paikoillaan, muttei itkenyt), mutta kun ymmärsin viime viikolla nostaa hänet omalle tuolilleen imuroinnin ajaksi, hän pystyi näkemään kunnolla, mitä äiti puuhaa. Eilen Okko hengasi lattialla kun aloin imuroimaan ja hän oli niin kiinnostunut, että tuli näpelöimään imuria. Siinä on tietysti omat ongelmansa; hiemanhan se hankaloittaa imurointia, mutta mukava kun asia ei enää stressaa.

2 kommenttia:

 1. Meillä kanssa sanotaan "njam njam" ja ei muuten kaikkien ruokien kohdalla... Se on kyl niin söpön kuulosta :)

  Ja samanlainen pyykkiapuri täällä myös! Märkää pyykkiä on myös kiva maistaa.

  Meillä pelätään nykyään myös imuria, täytyykin kokeilla tuo kikkasi.

  Ihanat lapset!

  VastaaPoista
 2. On ne sellaisia ihania höpönassuja:)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!