maanantai 21. helmikuuta 2011

Okon touhuja

Meidänkin kohdalla taitaa pitää paikkansa tuo vanha viisaus, että uudet taidot sotkevat yöunia. Okko oli levoton viime yönä ja heräsi mönkimään ja ynisemään jo klo 1.40. Otin hänet syliini, ettei isi ja koko naapurusto heräisi ja tyyppi oli ihan tikkana. Sylittelyn, sänkyynlaiton yritysten ja maidon päälle ei auttanut muu kuin viedä Okko sitteriin heiluteltavaksi ja siihen hän sitten nukahti. Aamullakaan unet eivät jatkuneet kovin pitkälle ja sama mönkiminen jatkui heti herättyä. Okkohan harjoittelee konttausasentoa nyt ihan koko ajan ja se taitaa kaihertaa mieltä unissakin.

Vaikka Okko on peloton tutkailija ja ryömii joka paikkaan tällä kotona ja muuallakin käydessä, tarvitsee hän nykyisin syliä tavallista useammin. Toinen on niin hellyttävä kun tulee pyytämään syliin: Okko ryömii jalkojen eteen, menee lentokoneasentoon ja alkaa sätkimään jaloillaan. Sylissä ei välttämättä viihdytä kauaa ja läheisyyttä tankattuaan Okko haluaa taas puuhiinsa palatakseen kohta syliin.

Olen laittanut Okon päiväunille vaunuihin jo jonkin aikaa. Siis ihan sisälläkin ollessa. Okko nukkuu siellä ahtaassa paikassa paremmin kuin sängyssä. Olin kyllä kuullut, että vauvat pitävät ahtaista paikoista, mutta en ehkä osannut ajatella, että vielä tässäkin vaiheessa. Vauva-lehteä lukiessa asia taas muistui mieleen ja Okon hassu käytös sai logiikkaa; ukkelihan työntää itsensä aina kaikista pienimmistä väleistä ja tykkää nukkua seinää vasten. Siten päätin kokeilla vaunuja. Noissa meidän Teutonioissa on peräti 80cm pituinen koppa, joten pikkuinen mahtuu sinne vielä - tosin toppavaatteiden kanssa ukkelia saa jo osuttaa hyvin tarkasti.

Okko on alkanut käyttää luovuuttaan itsensä viihdyttämisessä ja melko usein kyseessä on jo jotkin tihutyöt. Kutsun yhtä Okon leikkiä autokorjaamoksi. Siinä maataan selällään ruokapöydän tuolin alla ja näperretään tuolin pohjaa. Kaikkien tuolin pohjassa on (tai oli) kaksi lappusta. Toisessa lapussa on tekniset tiedot ja valmistuspäivä, toisessa paloturvallisuusohjeet. Ihmettelin tässä taannoin, mitä lappusta Okko imeskelee - en ollut mielestäni koskaan nähnytkään sellaista. Asia selvisi pienen tutkailun jälkeen ja nyt kahdesta tuolista on jo saatu ne lappuset irti.

Okon uusimmat hampaat ovat nyt kutakuinkin läpi. Nyt hampaita on kuusi kappaletta. Onhan noita työstetty ja lisää on tietysti tulossa heti perään. En ole ihan varma, kuinka hyvin Okko osaa hampaitaan käyttää. Näyttää kyllä siltä, että hän puraisisi niillä jo maissinaksujakin, joita ennen jältettiin hampaattomilla ikenillä (vai miten sen nyt ilmaisisi) - tosin maissinaksut eivät ole meillä enää niin pop ja niillä enemmän leikitään kuin syödään. Lisäksi kokkareiset ruoat menevät nyt hienosti, vaikka vähemmän niitä menee yhdellä ruokailulla alas kuin ihan sileää sosetta menisi.

PS: Löysin kaupasta 10kk ikäisille tarkoitettuja jogurttipikareita - aiemmin olemme toki syöneet niitä lasipurkissa olevia vauvojen joguja. Okko alkoi saamaan niitä jo muutama päivä sitten - oltiin vähän villejä ja annettiin jo pikkuisen etukäteen. Olen pyrkinyt antamaan Okolle aamuisin puuroa, mutta jostain syystä se ei aina maistu, vaikka illalla sitä menee todella hyvin, joten annan välillä jogurttia aamupalaksi.

2 kommenttia:

 1. Meillä konttaus tuli uniin ja on edelleen, huoh. Unissaan kääntyy konttausasentoon ja sit herää siihen ja alkaa itkemään. Toinen on seisomaan nousu, nyt noustaan puoliunisena pinnoja vasten seisomaan ja heijataan siinä itseään. Täällä inistään, havahdutaan unesta yöllä tunnin välein.. äiti toivoo, että pandat olisi muotia, niin tummat on äidin silmänaluset :D

  Meillä aamulla menee hyvin riisipuuro ja sen kanssa luumua tai pelkiltään. Mannapuuro+hedelmäsose on myös uusi hitti.

  Tsemppiä arkeen, ihanaahan se on, että lapset kehittyvät (vaikka vanhempien yöunien kustannuksella) :)

  VastaaPoista
 2. Minäkin kokeilin erilaatuisia puuroja ja hedelmäsoseen kanssa. Illalla puuro on tosiaan iso hitti, mutta joinakin aamuina Okko tuntuu ajattelevan, että puuro on iltoja varten:) Mutta onneksi sitä puuroa menee kuitenkin yleensä.

  Onhan se tietysti lapsille niin valtava juttu kun oppii uutta, ettei millään malttaisi nukkua:D Okko on ollut selvästi väsyneempi päivisin ja onkin ottanut vähän enemmän päikkäreitä.

  Kiitos, kyllähän me pärjätääm:) Tsemppiä sinnekin! Onneksi tämä lisääntyvä valo saa aikaan ihmeitä!

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!