perjantai 28. tammikuuta 2011

Reality check ja muuta sellaista

En ole ainakaan johtojen kimpussa. Muuten vaan hengaan täällä.
Tämä aamu alkoi oven varmuusketjun laittamisella kun isi lähti töihin. Meille nimittäin oli tulossa ilmanvaihtomittaaja ja kuten aina näissä erinäisissä mittauksissa tai muissa, mitä joku ammattilainen tulee tekemään, tapahtuu ne aamulla. En olisi osannut nukkua enää, ellei ketju olisi ollut paikoillaan, sillä olisin pelännyt vieraan miehen tulevan sisälle meidän ollessa nukkumassa. On nääs käynyt niinkin.

Kuten mainitsin aiemmin, muutimme tähän taloon heti uutuudeltaan ja sen vuoksi varsinkin alussa täällä ramppasi vaikka mitä reiskaa ja aina klo 8 aamulla. Noh, tänäänkin ovikello soi kun olimme Okon kanssa vielä sängyssä. Huikkasin oven välistä, että lapsi nukkuu vielä, käykää ensin jossain toisessa asunnossa. Kun mittaus tuli meille, laittoi mittaaja likaisen työkalusalkkunsa suoraan paraatipaikalle olkkarin senkin päälle. Olen kyllä kuullut näistäkin, että valkoiselle sohvalle lasketaan likaisia työvälineitä ja muuta sellaista, joten kai se on ihan tapana. Kengät mies sentään otti pois, mutta oliko pakko jättää niitä likajälkiä siihen senkkiin. No onneksi mittaus oli ohi nopeasti. Ja jäljet irtosivat. Heh.

Aamupäivällä teimme Okon kanssa ekskursion alakerran varastoon. Minullahan on ruusuinen kuvitelma, että voisime viedä varastoon muun muassa yhden ylimääräisen ruokapöydän tuolin, joka ei mahdu nätisti pöydän ääreen kun sen paikalla on Okon TrippTrapp. Siinä kohti tuli sitten se päivän reality check: tavaravyöry meinasi tulla päälle kun etsin Okon viikonloppulaukkua. Että ei taida se tuoli mennä meidän varastoon - ei ainakaan ennen kuin varastoa on tyhjennetty. (Tarvitsisiko kukaan muuten auton kattotelineitä tai ylimääräisä kaapinovia? Valkoiset kaapinovet jäivät yli kun tilasimme eteisen kaappeihin liukuovet. Lahjoittaisimme ne.)

Okko on laitettu päivän ensimmäisille päikkäreille ja äidin pitäisi alkaa pakkaamaan yhden yön tarvikkeet tänään tapahtuvaa Kangasalan reissua varten. Pelkäänpä vain, että isäntäväki saa kohtauksen kun näkevät, kuinka paljon meillä on tavaraa mukana pientä piipahdusta varten. Okko ei tunne käsitettä 'travelling light'.

Hyvää viikonloppua lukijoille!

7 kommenttia:

 1. Luulisi, että nokisutarin jäljiltä on kämppäsotkuinen, kun löytyy takkaa ja hellaa, vaan ei! Meillä käy vuosittain semmoinen älyttömän vähän liiankin siististi homman hoitava herra.

  VastaaPoista
 2. Hän on sitten kunnon herrasmies:) Hyvä onkin olla, kun toisten koteihin tullaan!

  VastaaPoista
 3. nolointa on se, kun pimpotuksen kuultuasi leikit ettet oo kotona ja sitten pattereiden paineistaja paukkaakin omilla avaimilla sisään :D

  VastaaPoista
 4. Minä taas olen monena vuonna joutunut häpeämään meidän sotkua kun nuohooja on tullut :D

  VastaaPoista
 5. Hehhee, se on kyllä paha, jos luulee olevansa turvassa ja sitten ne tuleekin omilla avaimilla. Siksi laitoinkin sen ketjun:) Mutta on se aina jotenkin epämukavaa kun joku vieras tunkee kotiin toimittamaan jotain asiaa. Varsinkin kun on itse vasta noussut sängystä:/

  VastaaPoista
 6. Noista ylimääräisistä lahjoitettavista tavaroista pääsee aika helposti eroon ilmoittamalla ne Netcycleriin (http://www.netcycler.fi/). Meidän vanhan keittiön erittäin vanhat kylmäkoneetkin hävisivät hujauksessa.

  Toi kaman määrä on muuten ihan kauhee mitä mukaan tulee otettua, kun reissaa lasten kanssa. Viimeviikonloppuna oltiin kaks yötä täysin varustellussa mökissä (liinavaatteet ja pyyhkeet piti olla omastatakaa). Ei meinannut touranin peräkonttiin mahtua enää ruokaostoksen, kun kaikki "tarpeellinen" vei niin paljon tilaa.

  VastaaPoista
 7. Kiitos vinkistä Marja! Pitää mitata ne ovet ja laittaa. Ne on olleet vain hetken käytössä, mutta mitäpä me niillä.

  Huh, aika hyvin me saatiin paketoitua ne tavarat:D Vaikka oli niissä vähän kantamista, mutta kun itselle otettiin vain pieni reppu ja Okon oli ne neljä muuta kantamusta, pärjättiin ihan hyvin.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!