sunnuntai 9. tammikuuta 2011

Okko touhuaa

Meidän pikkuisesta on viimeisen kuukauden aikana kehkeytynyt aivan mahdoton touhupetteri. Vauhtia riittää koko hereilläoloajan ja suuntana on yleensä joku jännittävä, mutta kielletty paikka, kuten sähköpistokkeet. Okko on myös alkanut pitämään paljon monipuolisempaa ääntä ja ääntely alkaa muistuttamaan jonkinlaista puheen esiastetta. Sitä on hauska kuunnella. Sen lisäksi Okon naurusta on tullut erityisen hersyvää ja Okko nauraakin helposti.

Nukumme edelleen perhepedissä, mutta päivisin Okko nukkuu omassa sängyssään. Se on jo turvallisuusasiakin, sillä ukkeli pyörii ja mönkii sängyssä niin paljon, että saattaisi tyhjästä sängystä muljahtaa pihalle. Pinnasängyn reunoista on hauska roikkua ja ennen nukahtamista tai heti sen jälkeen Okko usein tarrautuu reunaan sekä käsillä, että jaloilla - koominen näky.

Perhepedissä nukkuessa isi ja äiti ovat saaneet tottua osumiin joka aamu ja ja välillä yölläkin. Nykyisin Okko herättää aamulla vetämällä hiuksista ja antamalla jalkaa. Heh, kuulostaa tosi hellältä kaverilta. Onneksi käsittely yleensä loppuu siihen kun osoittaa olevansa hereillä ja valmiina nousemaan.

Ruokailuja on tällä viikolla värittänyt melkoinen kamppailu lusikasta. En tiedä, olisiko uusia hampaita tulossa kun Okolla on niin kova tarve saada pureskella lusikkaa. Lusikkaa joka tapauksessa yritetään usein riistää joka toisella suupalalla. Toivottavasti se vaihe on ohimenevää, sillä ruokaa menee hieman vähemmän kuin yleensä, mutta onneksi Okko on yleisesti ottaen hyvä syömään ja hieman pienemmät kerta-annokset eivät nyt ohimenevänä varmastikaan haittaa.

Ihanaa kun Okko on alkanut osoittamaan kiintymystään entistä enemmän. Nyt Okko osaa jo pyytää syliin. Yllätyin kun se tapahtui ensimmäisen kerran tämän viikon alussa ja sen jälkeen se on toistunyt muutaman kerran, muun muassa eilen kummitädin luona käydessä. Olisiko hieman jännittänyt vieras ympäristö, kun laskin Okon lattialle leikkimään heti tultuamme, mutta Okko pyysikin syliin. Pienen sylissä totuttelun jälkeen leikit lattialla saattoivat alkaa.

PS: Meillä oli tällä viikolla 8kk neuvolalääkäri. Neuvolassa totesivat, että kasvu on hyvää ja sopivasti käyrillä ja muukin kehitys on ollut hienoa.

11 kommenttia:

 1. Hienoja kuulumisia neuvolasta ja muutenkin :)

  VastaaPoista
 2. On se kiva huomata, miten vauhdilla sitä mennään eteenpäin! Kaikkea pientä uutta tulee ihan viikoittain.

  VastaaPoista
 3. Onpa teitin 8-kuinen suloinen! Me ollaan juuri huomenna menossa myös neuvolaan. Toivottavasti kertovat siellä, miten tuon pienen miehen saa nukkumaan... Meillä nukahdetaan lähes poikkeuksetta huudon kera ja yöllä pitää hillua ja riehua sängyssä levottomana. Kapalo usein toimii, aina ei sekään. Äh! Päivällä tyyppi on kuitenkin tosi hyväntuulinen. Teidän pienen tutkimusmatkailut näyttivät erittäin tutuilta. :) Kaunis String-hylly Okon huoneessa! Haaveilen meille kans.

  VastaaPoista
 4. Kiitos hr ja Nanna:)

  Touhua juu riittää ihan riittävästi:D Mm. juuri tälläkin hetkellä ajattelin, että Okko ottaisi päikkärit sängyssään, joka sijaitsee tuossa vieressä, mutta tyyppi roikkuu välillä laitaa vasten. Heh. Pulu-valaisin piti laittaa jäähylle kun se meinasi irrota kokonaan... Nyt kun Okko on jo tosi liikkuvainen, myllää hän öisinkin paljon enemmän kuin aiemmin. Voi olla, että muutto omaan sänkyyn tapahtuu piankin, sillä Okko meinaa nukkua poikittain nykyisin.

  Niitä Stringejä saa muuten postimyynnin kauttakin. Itse tilasin ne Finnish Design Shopin kautta - silloin oli sopivasti alennus kaikista tuotteista. Olen kyllä ollut oikein tyytyväinen noihin. Meillä kun on tämä Okon tietokoneen kanssa jakama huone tosi pieni, pitää hyllyjenkin olla sirot.

  VastaaPoista
 5. Hei meilläkin on samassa huoneessa Nasu ja tietsikka ;) Se on tää, ku kolmekymppiset tulee vanhemmiksi ja on koti jo sisustettu eikä siitä koneesta voi myöskään luopua (siis ainakaan meillä ei mies voi, minä pärjäisin kyllä tällä läppärillä).

  Olipa ihana lukea miten teidän arki nyt rullaa. Tarvis varmaan itskein tehdä joskus postaus perusarjesta. Et sattuis muistaan enää millasta arki oli Okko 5kk kans? ;)

  VastaaPoista
 6. Meillä kävi hauska juttu: lähes samalla minuutilla (ihan oikeasti) kun tein raskaustestiä ja se näyti plussaa, tilasimme uuden Mäkin. Olimme päättäneet ostaa itsellemme häälahjaksi uuden koneen ja tietysti tosi ison pöytäkoneen. Sit kun testi näytti plussaa, mietittiin, olisiko pitänyt ottaa läppäri, niin olisi jäänyt tämä tila vapaaksi. Mutta ei se mitään - tämä kone on niin ihku ja läppärin kanssa kuvien säätämisestä tulisi vaan vihaiseksi. Mahtuuhan tämä tänne, vaikka tila onkin pieni.

  Kiitos, minä yritän aina välillä kirjoittaa näitä perustouhuja, kun ne meinaavat unohtua. Kylläpä minä uskon, että siellä syys-lokakuun vaiheilla on niitä viiden kuukauden touhujakin kirjoitettu. Okko täytii 5kk 24.9. Pitääkin mennä katsomaan arkistoista.

  VastaaPoista
 7. Näytti olevan muun muassa teksti 'Okon puuhat' http://pikkuokko.blogspot.com/2010/10/okon-puuhat.html

  Lisäksi muissakin teksteissä oli mainintaa, muun muassa opitusta virkayskästä ja laulannasta:D

  VastaaPoista
 8. Hei kiitos kiki suorasta linkistä! Niinhän tuo Okko-ihanainen ryömii tuttu Karva-baba päällä, ku Nasu täällä päässä ;) Ja samanmoiset leikit on täälläkin päässä suosikkeja.

  Ihana lukea ja palauttaa mieleen Okko 5kk aikoja, koska se on meille nyt ajankohtaista. Mä kun arkena luen sun juttujasi ja välillä kuvittelen, millainen Nasu sitten on tuossa iässä...

  VastaaPoista
 9. ...ja virkayskähän on meilläkin ahkerassa käytössä :D

  VastaaPoista
 10. Hihhii, niin ne jutut muuttuvat muutamassa kuukaudessa! Kohta teilläkin touhutaan jo jotain ihan uutta. Virkayskä jäi jo pois, mutta esimerkiksi naamasta kiinni ottaminen on kovasti käytössä, samoin tukasta repiminen. Ja Okko saattaa yrittää maistaakin poskesta:D

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!