tiistai 18. tammikuuta 2011

Kelataan taas

Pikku-Okon perheessä oli tänään asiainhoitopäivä kun ohjelmassa olivat sekä Okon hammaslääkäri, että Kelan reissu.

Okko sai ensimmäisellä hammashoitolakäynnillään viime vuoden lopulla lähetteen hammaslääkärille, koska hammashoitaja epäili, että kielenkannakkeet saattaisivat olla liian tiukat. Tänään isi tuli etuajassa töistä, jotta ehti kyydittämään meitä hammaslääkärille - niihin asioihin vihkiytynyt lääkäri kun ottaa vastaan paikkakuntamme keskustassa. Paikkaa ei meinannut löytää millään; se sijaitsi keskellä ruotsinkielistä koulukeskusta ja keskuksessa oli rakennuksia joka lähtöön. Muutamaan otteeseen kysyin neuvoa, Okkoa kantaen kun isi oli toisaalla autoa parkkeeraamassa ja mietin, pitäisikö sitä nyt kysyä ruotsiksi vai suomeksi. Heh. Kyllähän minä nyt ruotsia osaan, mutta sen käyttö tuntui jotenkin hassulta ajatukselta, joten kysyin selvällä suomella. Ja lopulta löydettiin perille, jossa isi jo odottelikin meitä (onnistuttiin sitten Okon kanssa eksymään ja puhelin tietty oli hoitolaukussa, jota isi kantoi). Itse lääkärireissu kesti ehkä noin minuutin ja lääkäri pystyi heti toteamaan, etteivät kielenkannakkeet ole liian tiukat, eikä asialle siis tarvitse tehdä mitään. Onneksi operaatio olisi ollut todella pieni juttu jokatapauksessa.

Hammaslääkärin jälkeen isi halusi hoitaa Kelan hakemuksensa pois päiväjärjestyksestä, joten menimme Kelalle paikanpäälle, sillä lomakkeissa oli joitain epäselviä kohtia. Jonotuksen ja asioinnin päätyttyä isi kertoi, ettei ollut saanut kotihoidontukea kesälomansa ajalle, vaikka hoitaakin Okkoa kotona koko kesän. Olimme hieman ihmeissämme, sillä minäkin saan sitä tällä hetkellä, vaikka olen kesälomalla Okon kanssa. Isi soitti Kelan palvelunumeroon ja kävi ilmi, että siinä oli tapahtunut vääryys. Hmmm, että sellaista.

4 kommenttia:

 1. R:llä napsastiin kielen alla oleva jänne poikki jo laitoksella. Poitsu ei ollut moksiskaan, mutta musta tuntui että mä pökrään :)

  VastaaPoista
 2. Uskon, ettei ollut kiva seurata sivusta! Jännä, että ne teki sen jo laitoksella. Itse en muista, tarkistiko ne edes sitä. Kaipa ne katsoi.

  VastaaPoista
 3. Välillä tuntuu, ettei Kela itsekään tiedä miten ne lomakkeet pitäisi täyttää niin, että asiakas saisi kaikki lain mukaan kuuluvat etuudet. Onneksi kuitenkin saitte vääryyden korjattua ja Okkokin pääsi pälkähästä ilman operaatiota :-)

  VastaaPoista
 4. Jarkko kävi tänään uudelleen Kelalla ja hakemus on nyt kunnossa:) Ja on tosiaan ihanaa kun Okkoa ei tarvinnut operoida, vaikka pienestä olisi ollutkin kyse. Mutta hyvä kun käytiin asia varmistamassa ammattilaisella, sillä liian tiukka kielijänne voi vaikeuttaa puhetta.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!