maanantai 30. elokuuta 2010

Vermeitä
Okolla on odottamassa muutamat kivat vermeet. Tuo hauskalla kuviolla varustettu body ja nuo ryömintään sopivat kaksipuoleiset jarrusukat olivat kaverin tuliainen. Hattu ja lapaset ovat viime perjantain ostosreissulta.

Kuin kaksi marjaa

Sokoksen kanta-asiakastuote
Hetkiä/Moments, Maija Louekari, Marimekko
Sokoksen kanta-asiakaseduissa oli pussilakanasetti, jonka kuosi näytti jotenkin niin tutulta.

Maanantai edelleen

Okolla oli tänään neuvola. Mittausten ja muun lisäksi Okko sai taas piikin; päätimme osallistua Pneumokokki-tutkimukseen (se rokotehan tulee syksyllä syntyville automaattisesti ohjelmaan) ja Okko sai ensimmäisen erän rokotetta. Okko oli neuvolassa vähän huonolla tuulella ja puolet käynnistä meni itkuun. Syy taisi olla väsymys, sillä pikkuinen on nukkunut sitä lähtien, kun saavuimme kotiin.

Isi oli lukenut kirjaston vauvakirjasta, että vauvoille täytyy antaa erilaisia pintoja tunnusteltavaksi. Isi olikin sitten tuikannut Okon käteen nektariinin ja tuumasi, että Okko kokeili hänelle, onko hedelmä jo kypsä syötäväksi. Hih, söpöä.

Testasimme muuten H&M Homen lakanoita viime yönä. Ne ovat ihanan pehmeät ja miellyttävät! Materiaali vaikuttaa todella laadukkaalta ja lakanoissa on nepparit alareunassa, mistä suuri plussa. Pesin lakanat ja saman firman pyyhkeet 60° pesussa ennen käyttöä ja kummatkin tuotteet olivat ihan samanoloisia pesun jälkeenkin. Pyyhkeet ovat todella paksut ja pehmeät ja imevät hyvin vettä. Suosittelen siis lämpimästi!

Tästä se viikko alkaa. Tällä viikolla luvassa on muun muassa Habitare ja lisää kivoja vieraita. Meillä ollaankin oltu todella sosiaalisia viime aikoina; olemme treffanneet paljon kavereita isin loman aikana. Isillä on vielä tämä viikko kesälomaa ja sitten koittaa taas arki.

Maanantai


lauantai 28. elokuuta 2010

Rintareppu on kiva

Minä syön tämän reunuksen

Ei enää vauva


Tämän ja jo edellisenkin viikon aikana olemme huomanneet Okossa valtavan kehitysvauhdin; Okko on alkanut tekemään useitakin uusia asioita ihan pienen ajan sisällä. Okko muun muassa kurittaa leikkimaton eläimiä uudella tarmolla ja juttelee kovasti. Sen lisäksi Okko on entistäkin jäntevämpi ja hänen käsittelynsä on helpottunut huomattavasti, kun hän osaa kannatella itseään jo todella hienosti. Eräs kaverini totesikin tuossa keväällä, että kesän jälkeen meillä ei olekaan enää vauvaa, vaan pikkupoika. Se näyttää pitävän paikkansa.

PS: Olisin lisännyt tähän ääninäytteen Okolta, mutta tiedosto jäi johonkin ikuiseen luuppiin. Kokeilen myöhemmin uudelleen.

PPS: Okko on saanut minut epäilemään, että meillä on sukujuuria Kuolan niemimaalla.

perjantai 27. elokuuta 2010

Viikonloppua!


Mistä tuntee tyylikkään naisen? No tietysti siitä, että rintaliivien sangatkin on käherretty. Heh.

Hyvää viikonloppua kaikille!

Shoppailua (taas)


Okko kävi tänään ensimmäistä kertaa Helsingissä shoppailemassa. Asumme kyllä ihan nurkilla, mutta emme ole juurikaan liikuskelleet vielä shoppailumielessä. Ja eipä sillä niin väliä, sillä rahaahan siinä vain menee. Laitoimme Okon vaunuihin ja mukana oli myös rintareppu. Kaupungin lastenhoitopisteet oli kartoitettu jo etukäteen, mutta siinähän kävikin niin, että Okko nukkui koko reissun, emmekä tarvinneet niitä sitten ollenkaan.

Tänään ajatuksena oli mennä hakemaan lähinnä vain nuo Shock Absorberin urheiluliivit, sillä ne ovat vielä muutaman päivän Stockmannin kanta-asiakasalessa. Olen käyttänyt tuon merkin urheilurintsikoita jo monta vuotta ja ne ovat ihan parhaita. Nuo ovat juoksijamallia ja tukitasoltaan korkeinta, joten ne päällä voi pomppia ihan vapaasti.

Sinellin ohi mennessä kävin kurkkaamassa, olisiko siellä jo kauan himoitsemiani Fiskarsin kuvioleikkureita. Ne nimittäin tuntuvat olevan lopussa joka paikassa. Kannattaa mennä keskustan Sinelliin; siellä niitä oli koko hyllyllinen. Itse valitsin kukan ja sydämen. Mallinrakennusmateriaaliksi meinattu kapalevy unohtui, joten täytynee käyttää noita Tutteli-laatikoiden pahveja sen sijaan.

Niin, ja sittenhän kävi niin, että päätimme mennä kurkkaamaan, miltä uusi H&M Home näyttää. Mukaan tarttuivat uudet lakanat, tyynyt ja käsipyyhkeet... Jos olisi vain kävellyt ohi, olisi säästänyt hieman. Mutta se hyvä puolihan siinä kaupassa on, etteivät tuotteet ole kalliita... Nyt on taas shoppailtu ihan tarpeeksi. Varsinkin, kun vain ne rintsikat (ja vähän nuo kuvioleikkuritkin) olivat ostoslistalla.

PS: Sai Okkokin hatun ja lapaset.

Kuvat valmistajien sivuilta

torstai 26. elokuuta 2010

Hei me käännytään

Häh?
Hih, nyt en ainakaan käänny kun tulit kuvaamaan
Tänään se sitten tapahtui, monen viikon yrittämisen jälkeen: Okko kääntyi vatsalleen. Taitoa onkin sitten esitelty jo moneen otteeseen päivän aikana.

tiistai 24. elokuuta 2010

Nelikuukautinen

Isi kuvasi kun Okko ja äiti höpsyttelivät sängyllä
Meidän pikkuisella on tänään 4kk -synttärit. Juhlan kunniaksi isi leipoi pullia. Okko otti juhlapäivän rennosti; unta on riittänyt koko päivälle. Okolla onkin ollut tällä viikolla uusi unirytmi, sillä hän on väsähtänyt hyvin varhaisessa vaiheessa iltaa. Eilenkin Okko simahti jo seitsemän aikoihin, joten tänään varauduimme asiaan hyvissä ajoin ja käytimme Okon vannassa jo heti kuuden jälkeen. Tulipahan iltapesut tehtyä kunnolla - monena iltana ne ovat jääneet vähän puolitiehen.

Äidilläkin oli tänään juhlapäivä kun pääsin kauneushoitolaan. Isi osti anteliaan lahjakortin suosikkipaikkaani ja varasin sieltä exclusive kasvohoidon, johon kuului kaikenlaista puunausta ja hipsutusta lähes kahden tunnin ajan. Ihanaa kun ihoa myös puhdistettiin kunnolla, vaikka se ei kivalta tunnukaan. Mietin puristelun ajan, että olen synnyttänyt, eihän pieni ihonpuhdistus nyt mitään satu. Heh.

I like it, Ikea


Ikealle oli tullut todella houkuttelevia valaisimia, todella houkuttelevaan hintaan! Tuo pöytävalaisin olisi lähtenyt heti mukaan, sillä haluaisin vaihtaa jonkun näyttävämmän mallin olohuoneen senkin päälle, mutta se oli liian suuri. Harmi! Kaikki nämä näyttävät designvalaisimilta, mutta ovat hintaluokaltaan taattua Ikeaa.

Vielä kerran, lavahäkkyrä


maanantai 23. elokuuta 2010

Shopping

Jännää, totesi Okko
Okko kävi tänään ensimmäistä kertaa Ikeassa. Reissu taittui osin turvakaukalossa, osin rintarepussa. Mukaan ostosreissulla tarttui muun muassa säilyttimiä, joten illalla on pienet järkkäilytalkoot.

lauantai 21. elokuuta 2010

Retroa


Postin valikoimiin on tulossa syyskuussa retrokuvituksella varustettu merkki. Aika hauskat värit - olisin tosin toivonut, että kuvitus olisi tehty valokuvaamalla. Jokatapauksessa, tätä merkkiä täytyy hamstrata.

Voi noloutta


Eilen illalla konsertista lähtiessä yritin kovasti saada yhteyttä naapuriini, jonka kyydillä olin pääsemässä kotiin. Verkko oli tietysti sen verran kuormittunut, etteivät viestit ja puhelut menneet läpi, joten yritin soitella samalla kun kipitin, minkä kintuistani pääsin. Voihan kosketusnäyttö: minulle sattui pikkuinen työtapaturma siinä viuhtoessa; katsoin puhelintani jossain vaiheessa ja valittuna oli italian opettajani numero. Vihreää luuria painettuani myös huomasin, että olin soittanut numeroon! Siis noin puolen yön aikaan kuusikymppiselle italiaanolle, jonka kanssa en ole mitenkään henkilökohtaisella tasolla tekemisissä! Syy, miksi numero ylipäätänsä on puhelimessa, oli kun hän soitti minulle kevättalvella ja kyseli, vieläkö jatkan - tallensin numeron silloin. Olin ollut poissa tunneilta perhevalmennuksen takia.

Niin ja mielenkiintoisenhan tästä tekee se, että hänen numeronsa on vasta kymmenentenä valikossa - se ei siis ole näkyvissä edes luettelon aloitusnäytössä. On kyllä mahdollista, ettei mitään vahinkoa ole käynyt; hänhän saattaa (toivon mukaan) pitää puhelintaan kiinni yöllä tai puhelu on saattanut olla menemättä läpi, kun verkko ei tosiaan oikein toiminut. En soittanut uudelleen ja tarkastanut asiaa. Heh. Numeron aion poistaa muutaman päivän päästä - kunhan olen varma, ettei hän soittele perään. Täytyyhän minun tunnistaa numero, jos hän sattuisi soittamaan... Kaikenlaista.

U2 - vihdoinkin

Vihdoin sitten tavattiin ihan livenä - johan tuota oli ala-asteesta saakka odotettu. Ei pettänyt odotuksia, vaikka ei ihan nokatusten päästykään.

torstai 19. elokuuta 2010

Rock chick mama

 
Aloin tänään miettimään, mitä sitä pistäisi huomiselle keikalle päälleen. Että laittaisiko tuulipuvun ja kumpparit Irlannin ihmettä katsomaan mennessä, vai olisiko vähän tyylikkäämpi ja laittaisi vaikka farkut. Seuralainen, aina tyylikäs opiskelukaverini, saattaisi äänestää niitä farkkuja, jos häneltä kysyttäisiin. Heh. Ei ole ihan kaikista hehkein ja tyylikkäin olo vieläkään.

Niin tosiaan, menen nyt keikalle kaverin kanssa, vaikka alunperin ostin liput itselleni ja miehelleni. Päätimme kuitenkin nyt niin, että Okko jää isin kanssa kotiin.

No siis, kävin äsken vaatekaappia läpi ja toiveikkaana vedin jalkaani vielä alkuraskaudessa sopineet farkkuni. Meniväthän ne jo jalkaan ja kiinnikin, mutta totuuden nimissä on kerrottava, että aika ikävän makkaran ne nostavat housun kauluksen päälle. Vaan niin se on, että uusia ei osteta, päätin jo etukäteen, ettei suuria vaateinvestointeja tälle koolle tehdä, ja taidan laittaa ne tiukat farkut. Päälle vedän reiluhkon paidan, joka toivon mukaan peittää sen ikävän makkaran. Ei se ainakaan peilissä näkynyt.

Niin, jos näette huomisella keikalla vaaleat lyhyet hiukset omaavan tyypin, jolla on farkut ja valkopohjainen raitapaita päällä ja jonka vatsamakkara pöllöttää näkyvissä - se luultavasti olen minä.

Mmm, kahviaMeidän perheen suosikkikahvit tulevat Kaffa Roasteryltä, joka on parin pääkaupunkiseutulaisen kaveruksen firma. Tarjolla on aina takuuvarmasti tuoretta tavaraa. Oma suosikki on tuo Go' morron. Kaffalla on oma baari Moko Marketin tiloissa, josta näitä papujakin saa ostettua.

Sosepoika

Tiistaina mangoa. Silmät menevät ihan kieroon lusikkaan tuijottamisesta.
Keskiviikkona perunaa ja parsaa
Meillä on aloitettu kiinteiden maistelu. Okko sai tiistaina lusikallisen mangososetta ja keskiviikkona kahteen otteeseen kaksi lusikallista perunaa ja parsaa. Molemmat ruoat ovat osoittautuneet hiteiksi!

Aloitimme kokeilun vähän ex tempore; neljä kuukauttahan tulee täyteen muutaman päivän päästä ja olimme jo miettineet, että pian aloitamme kokeilun. Kaapissa oli ensisoseeksi soveltuvaa mangoa, joten Okko sai maistaa sitä tiistaina. Lusikka oli jo tuttu juttu Okolle vitamiinitippojen antamisesta, joten se ei tuottanut ongelmia. Okko lipoi ruokaa hauskan näköisesti ja vaati lisää kun herkku loppui suusta. Lusikallista syötiin melko pitkän aikaa ja hassusti se tuntuikin, kuin kyseessä olisi ollut isompikin annos.

Seuraavana päivänä olimmekin jo varautuneet paremmin; ruoaksi löytyi perunaa ja parsaa. Lisää makuja emme sitten tällä viikolla tuokaan ruokalistaan. Mukaan tajuttiin myös ottaa pehmeä lusikka, sekä ruokalappu - tuikitärkeät apuvälineet noin pienen syöttämisessä. Kyllähän tuota sotkua meinasi hieman syntyä.

Keskiviikon ruoka-annos oli ilmeisesti niin tuhti, että sen päälle jaksoi nukkua kunnolla; Okko nukkui koko illan ja kun hän hieman raotti silmiään klo 22 jälkeen, annoimme hänelle iltamaitoa. Iltamaito ei ollut mikään suuri hitti ja Okko rupesikin nukkumaan uudelleen, heräten vasta aamuyöllä.

Kiinaa puhuva lomalainenNyt on ollut niin kivvaa, ettei blogiinkaan ole ennättänyt; meillä on käynyt vieraita ja olemme itse käyneet kylässä. Sen lisäksi on ollut kaikenlaista muutakin touhua, vaikka niihin lomaprojekteihin ei ollakaan vielä ehditty paneutua. Eilen illalla projektit tosin muistuivat taas mieleen ja intoa pieneen puuhailuun löytyy - väsymys vaan vei pitemmän korren.

Meillä on nyt alettu puhumaan kiinaa. Taisi olla maanantai kun Okko antoi ensimmäisen näytteensä. Se kuulostaa hauskalta ja juttua tulee kerralla aina pitemmän aikaa. Täytynee kutsua kylään eräs kiinalainen tuttava - jos hän vaikka kääntäisi meille lapsemme puheet. Heh.

PS: Minua on vaivannut ihme väsymys tässä viimeiset pari viikkoa. Ajatuskaan ei lennä ihan yhtä hyvin - näkyy teksteissäkin.

maanantai 16. elokuuta 2010

No jo on!

Kävin tänään paikallisessa K-Marketissa ja siellä näytti olevan myynnissä Hello Kitty WC- ja talouspaperia. Talouspaperi näytti maksavan 7.99€/2rll. Hmm, melko kallista ja enpä olisi uskonut, että moista edes tulisi myyntiin tuollaiseen tavalliseen ruokakauppaan.

ChillaillenOkkokaan ei saa koskaan mitäänOkolle tuli hankittua pari bodyä Kuopion Lindexiltä. Olipa todella omaperäistä mennä Lindexille, kun teimme pientä kaupunkikierrosta mummolavierailun oheisohjelmana. Heh. Päivä oli lämmin ja kovin kauaa emme jaksaneet Kuopiossa tallustaa, varsinkin kun niiden mielenkiintoisten putiikkien osoitteita ei tullut etukäteen katsottua. Jokunen numero sitten Glorian kodissa oli listattuna myös Kuopion parhaita osoitteita, mutta lehti ei tietenkään sattunut mukaan.

Paras ostos Okolle olivat nuo kirpparikirjat, jotka löytyivät mummilan läheiseltä lähetystorilta: kuusi kirjaa maksoi yhteensä euron verran. Lisäksi mummi oli löytänyt Okolle hauskat kengät, joilla passaa ensiaskeleita tapailla - sitten jossain vaiheessa.

Mä en saa koskaan mitään

Mummolareissulla tuli taas kaikenlaista kotiinviemistä, vaikka tässä on tullut yritettyä sellaista vähemmän kulutuksen ajatusta.

Appivanhemmat olivat hankkineet minulle ihanan Marimekon paketin synttärilahjaksi. Äitinikin antoi synttärilahjan rahan muodossa, joten sitä "piti" hieman kuluttaa paikallisessa iittalan tehtaanmyymälässä - varsinkin kun nuo tuotteet olivat kovassa alennuksessa. Kotimatkalla Heinolan Heilassa pysähtyessä mukaan tarttuivat vielä nuo Mummi ja minä -pesuaineet, joita olenkin etsinyt.

PS: Tuo Heila lähiruokatori on muuten ihan loistava taukopaikka! Tuotevalikoimat ovat loistavat ja lastenhoitohuone on hyvä ja siisti. Siellä on ravintolapuolikin, mutta itse emme ole sitä koskaan käyttäneet - olemme tosin kuulleet siitäkin pelkkää hyvää.