keskiviikko 29. joulukuuta 2010

Välipäiviä, päiviä välillä

Isi osti äidille lahjaksi mm. hajuvettä ja askarteluvälineitä. Ihana mies.
Me ollaan oltu Okon kanssa vielä vähän lomatunnelmissa - ei oikein osata suhtautua tähän arkeen, vaikka loma olikin niin lyhyt. Ruokaakin tuli hamstrattua niin paljon joulua varten, ettei kauppaankaan ole tarvinnut lähteä. Eilen tosin oli hilkulla kun leipä loppui ja hypin suorastaan yläpystyä (edesmenneen isäni hassu sanonta) kun löysin pakkasesta sinne joulua varten varaamani paistovalmiit piirakat, eikä kauppareissua tarvinnut tehdä. Okon ruokia varasin niin paljon, että Tuttelia on vieläkin yli laatikollinen jäljellä, eikä soseetkaan ole lopussa. No soseita itse asiassa tykkään muutenkin pitää varalla, enkä muutenkaan tykkää, että Okon ruoat pääsevät menemään kovin vähiin ennen seuraavaa kauppareissua. Me muut kun pärjätään vaikka syömättä, jos kauppaan ei pääsisikään, mutta pikkumies tarvitsee ateriansa säännöllisesti.

Ai niin, siis mullahan on taas tukka! Jee! Kävin maanantaina kampaajalla ja voi että on mukavaa. Tulin siihen tulokseen, ettei tätä pehkoa kannata alkaa kasvattamaan. Olisin halunnut, että kampaaja ohentaa ja lyhentää vieläkin enemmän, mutta kampaajalla oli oma tahto. Heh. Vein mukanani kuvan, jolla todistin, että tukka on oikeasti ollut tosi kevyt, mutta kampaajan mielestä sitä ei kannattanut alkaa ohentamaan liikaa. Noh, hyvä tästä tuli, mutta sitä nopeammin se tuntuu sitten taas liian paksulta. Mutta mennään sitten taas uudelleen. Ihanaa kun paikka on tuossa toisella puolella tietä, eikä ole edes kallis.

Minnuu on taas alkanut ahdistamaan turha tavara, jota nurkissa pyörii. Muun muassa ehkä noin kolmesataa numeroa sisustuslehtiä, joita kaikkia ei vaan voi säilyttää. Minulla on pitkä, pitkä historia lehtien parissa ja vaikka lähes kaikkien lehtien kaikki numerot olisivat säilyttämisen arvoisia, on niitä pakko karsia aika ajoin. Siinä vaan on vähän hommaa, sillä kaikki lehdet pitää silmäillä läpi ja ihanimmat numerot säästetään. Yhteen aikaan leikkelin parhaimmat kuvat talteen, mutta koska en raaski heittää lehtiä keräykseen, vaan lahjoitan ne joko Fidalle tai jollekin kaverille, en viitsi alkaa leikkelemään. Se on siis säästettävä koko lehti sitten. Jos sitä tänä iltana aloittaisi taas lajittelun. Siinähän se menee vaikka telkkaria katsoessa.

PS: Tilasin isille yhden ylimääräisen lahjan Englannista ja se oli lähetetty 18.12. Tilasin samalla eräälle suvun pikkuprinsessalle synttärilahjan osasen (aivan ihkun Cath Kidstonin kirjepaperilaatikon) ja itselle paperitavaraa. Ne muut osaset oli postitettu sen lahjan jälkeen, mutta kaikki muu saapui eilen, paitsi se isin lahja. Hassua muuten, että postimaksut olivat ilmaiset ja sitten se firma itse oli tuhlaavainen ja lähetti kaikki jutut erikseen! Meille tuli jo kolme kuorta ja yksi siis on vielä matkalla. Toivottavasti se ei ole hävinnyt minnekään.

7 kommenttia:

 1. Toivottavasti isin lahja saapuu perille! =)

  Myöhäiset onnittelut kuukauden päästä jo vuoden täyttävälle Okolle! =D

  VastaaPoista
 2. Juuh, toivotaan:)

  Ai mitä? :D Hih, multa meni ohi. :D

  VastaaPoista
 3. Mulla sama ongelma noiden lehtien kanssa, olen jo lajitellut ne ehdottomasti säästettäviin ja läpikäytäviin, enää pitäisi siis käydä läpi. Aion viedä omiani kirjaston Tuo tullessas, vie mennessäs-hyllyyn, se on niin mahtava keksintö :)

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
 4. Oi, teidän kirjastossako on sellainen! Mahtava idea! Olen ajatellut ehdottaa sellaista meidän rappukäytävään, mutta mietin vielä, minne sen hyllyn laittaisi.

  Hyvää uutta vuotta sinullekin!

  VastaaPoista
 5. Meillä on lähikylällä vanha maitolaituri, jonne voi viedä lehtiä vaihtoon. Minusta se on jotenkin niin huippua, tunnelma ja kaikki!
  t maarit

  VastaaPoista
 6. Mulla oli sama ongelma, mut sit tein radikaalin päätöksen ja leikkelin niistä talteen kaiken olennaisen ja järjestelin kansioihin. Nyt mulla on esim. "Food for thought"-sisustuskansio ja on kyllä ihanaa eikä kaduta lehtien pilkkominen yhtään! Ainoa aika, kun ehdin moisen suururakan tekemään oli tietty tämä mammaloma, hehe :) Nyt on kesken valokuva-albumien täyttö ja tämä uusi ihana blogin pitäminen. Remppaakin tekis mieli alotella... (stop me!)

  VastaaPoista
 7. Oi, maitolaituri! Mahtavaa!

  Joo, Heli mullakin on kyllä niitä kollaaseja vanhoissa luonnoskirjoissa. Hauska miten ne monta vuotta vanhatkin on edelleen tosi kivoja&raikkaita - eipä se hyvä sisustus&tavarat vanhene ihan tuosta vaan. Onneksi.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!