perjantai 17. joulukuuta 2010

Sokea kana meets helmiä sioille

Tämä on kuulkaa taas sellainen taidekuva. Isi oli jättänyt tavallisesta poikkeavan kuvausohjelman kameraan ja äiti alkoi ottamaan kuvia katsomatta sen tarkemmin, mikä oli valittuna.
Minulla on ollut koko blogihistoriani ajan käytössä kuvausmetodi, jossa niin sanotusti sokea kana kohtaa helmiä sioille. Täsmennyksen vuoksi kerrottakoon, että shoottaan mieheni hienolla kalustolla, enkä yleensä tiedä, mitä teen, joten kuvatkin ovat yhtä huttua. Mies on yrittänyt opettaa kameran käyttöä, mutta säädän edelleen vain valoitusaikaa ja ISOa. Huoh. Joskus ehkä vaihdan optiikkaa, mutta yleensä en. Ja en ole viime aikoina edes yrittänyt opetella muuta, vaikka pitäisi. Pitäisi, pitäisi, siinäpä päivän lause. Jos vaikka opettelisin ennen kuin palaan takaisin töihin.

5 kommenttia:

 1. Joo, siis taiteilija haki siinä sellaista hieman levotonta fiilistä, joka kyllä välittyy kuvasta aika hyvin:D

  VastaaPoista
 2. Hieno kuva!
  Sulla on tosi hienoja kuvia joten mitä sitä turhaan lisää opettelemaan kun pärjäät nykyisillä tiedoilla tosi hienosti! =)

  Ja edelliseen; myös meidän sälli on nukahtanut ruokapöytään! =D

  VastaaPoista
 3. Niin, kaikkea pitäisi. Kävin ostamassa ittelleni eilen pokkarin, jos vaikka saisi kuvia paremmin räpsittyä ja sitten ajan kanssa tota järkkäriä opettelen..
  Nyt kun on kauhea kynnys ottaa järkkäriä käteen, koska jostain on ehdottomasti saatava hyvä kuva ja sitten alkaa kiukuttaa, kun sitä ei saakkaan. Joten pokkarilla näistä "pakko-saada-kuva" jutuista kuva ja järkkärillä vaan harjottelua.

  VastaaPoista
 4. Hihhii, tuo kuva ei ollut tarkoituksellinen, kuten ehkä jo tiesittekin:D

  Ja heh, kiitos. Voisi se olla ihan hyvä ymmärtää noiden muidenkin säätöjen päälle;) Meillä on kans pokkari, jota olen käyttänyt lomamatkoilla kun mies on ottanut isolla kameralla. Itse en oikein jaksaisi roudata sitä kamerakalustoa mukana ja siksi mulla ei ole koskaan ulkokuvia kotimaisemistakaan. Tietty voisin sen pokkarin ottaa mukaan - se kun menee taskuun.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!