maanantai 27. joulukuuta 2010

Rrrrrki


Arki koitti. Joulu oli ihana, mutta meni kamalan nopsaan. Tänä aamuna arkeen herättiin huomaamalla, että isin blogi oli hakkeroitu jo toista kertaa. Tekijä oli laittanut ruman kuvan ja jättänyt vielä meilisoitteensakin kuvan mukaan. Pyh. Onneksi isillä on backupit blogista ja kaikki tuli pelastetuksi.

Isin kokemuksien opettamana olen taas kerran miettinyt, mitä sitä tulee laitettua tänne nettiin. Blogi on minulle kamalan rakas; oma päiväkirja, sekä harrastus ja olisi hirveän ikävää, jos se häviäisi. En nimittäin ole kirjoittanut näitä juttuja minnekään muualle - ehkä joitakin Okon tekemisten päivämääriä saattaa olla jollain lapulla, matkalla vauvakirjaan, mutta tämä blogi on toiminut enemmän vauvakirjana kuin se varsinainen kirja.

Kysynkin nyt teiltä fellow bloggaajat, oletteko te tehneet mitään toimenpiteitä turvataksenne bloginne sisällön? Tämänkin blogin sisällöllä on arvoa ainoastaan minulle (no ehkä myös isille ja Okolle), mutta jokuhan voi ihan ilkeyksissään mennä sohimaan sisältöä. Ei isinkään blogi ole sisällöltään sen kummempi kuin tämäkään (paitsi vähän miehekkäämpi aiheiltaan), mutta niin vaan joku on sitäkin sorkkinut jo kaksi kertaa. Isillä ei ole Bloggerin blogi, joten samat keinot eivät käyne tähän.

8 kommenttia:

 1. Itselläni ei ole mitenkään mielenkiintoinen blogi, että joku sitä kävisi hakkeroimassa (tai mistäs sitä koskaan tietää) en ainakaan usko.
  Eikä sisältö ole niin kauhean tärkeä minulle, eihän siellä ole kuin yleistä jaaritusta ja joitain yksittäisiä käsitöitä.

  Olen kyllä pohtinut, että jos joskus se vauva meille suodaan *kop kop* tai alan kirjoittelemaan lapsettomuudesta avoimemmin (en osaa taivuttaa tuota sanaa :D) niin ehkä blogi siirtyy salasanan taakse. Eiköhän joku mua sinne seuraisi, sitten jos saan joskus jotain järkevää kirjoitettavaa :D

  VastaaPoista
 2. Noh, minua kyllä harmittaisi kovasti. Kuvat ovat omalla koneella, mutta Okon touhuista kirjoitettuja juttuja, tai edes synnytyskertomusta en ole kopioinut. Pitääkin tehdä edes se heti. Ei siellä miehenkään blogissa ole mitään sen kummepaa kuin hänen mielenkiinnon kohteistaan kertovia juttuja, mutta ne hakkerit etsivät kohteita, minne mennä sotkemaan. Ei niillä ole mitään erityisiä kohteitakaan aina mielessä.

  Olen kyllä itsekin miettinyt, laittaisinko omani salasanan taakse ja pitäisin blogia vain itselleni. Harkitsen sitä joka kolmas päivä.

  VastaaPoista
 3. Voithan sä aina kutsua meitä ihania lukijoita sinne salasanan taakse lukemaan.
  Erityisesti mut, koska oon kaikista ihanin ;D

  VastaaPoista
 4. Voi kamalaa! Tällä naivistilla :) ei ole käynyt edes mielessä, että joku voisi hakkeroida blogia! Saati sitten että sen sisältö voisi hävitä! Pidän juurikin pääasiassa itseä ja Nasua varten blogia, muistoksi, eikä niitä asioita ole muualla. Mutta enhaluaisi blogia laittaa salasanankaan taakse :(

  Blogger ei ilmeisesti mitään varmuuskopioita missään säilytä moisten vahinkojen varalle?

  VastaaPoista
 5. Pitää tutkia asiaa - en tosiaan tiedä, mitä turvaominaisuuksia tässä on. Toivottavasti jotain.

  VastaaPoista
 6. Hakkeriminen ei ole tullut mullekaan mieleen, mutta muu "rikkoutuminen, häviäminen, katoaminen" kylläkin, joten olen tulostanut blogiani aina kuukausi kerrallaan talteen paperille.

  Vielä hienompaa olisi, jos joku osaisi tehdä sellaisen ohjelman, jolla näitä blogeja voisi tulostaa kauniisti pikkukirjaksi. Voisi vaikka lähettää blogitekstit samoin kuin valokuvatkin sähköisesti jollekin palveluntuottajalle ja saada sitten postista ihanan pikkukirjasen. Siinä jollekin it-ihmiselle bisnesideaa.

  VastaaPoista
 7. Se olisi ihan mahtava idea!

  Jos olisi tosi tekeväinen, voisihan sitä jotakin skräpätä tai laittaa sellaiseen kuvakirjaan - tosin en tiedä, kuinka paljon tekstiä niihin mahtuu. Itselle tärkeimpiä ovat nuo vauvajutut, joista ne pienet yksityiskohdat muuten helposti unohtuu. En ole siihen vauvakirjaankaan kirjoitellut niin paljoa, joten täältä ne kaikki jutut löytyy. Se hakkeroimisjuttukin on sellainen, ettei kukaan välttämättä ketään tiettyä vastaan hyppää kun kyseessä on taviksen blogi, mutta ne etsivät helppoja kohteita, joihin hyökätään automaattisesti. Miehenkin blogihyökkäyksen tekstissä luki, että suojaus ei toimi tai jotain sellaista. Ne vaan kokeilee, voisiko tuottaa jollekin ongelmia (ne p*skiaiset).

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!