torstai 9. joulukuuta 2010

Kuumeetonna

Ihanaa kun Okon lämpötila alkoi pysymään nyt normaalin puolella, mutta vielä on yksi ikävä ongelma; Okko ei nimittäin meinaa suostua juomaan ihan kunnolla. Se on kumma juttu, sillä ruoka maistuu ja välillä saamme huijattua maitoakin kurkusta alas, mutta normaaliin tapaan juomaa ei mene - ei sen enemmän maitoa kuin vettäkään (tosin vettä Okko ei ole tottunutkaan juomaan suurissa määrin).

Olin taas onnellinen viime yönä kun Okko heräsi ja sain annettua hänelle maitoa - sitä menikin ihan normimäärä ja aamullakin maitoa meni jonkin verran, mutta sitten tuli taas stoppi. Eilen illlalla taasen saimme Okon juomaan suuren harhautuksen avulla (isi juotti, äiti heilutti lelua vimmatusti). Toivottavasti tämä on ohimenevää, sillä jatkuva nesteen tuputtaminen on varmasti Okollekin ikävää. Onneksi sitä ruokaa sentään menee normaalisti, joten ihan heti en kuivumista pelkää ja onneksi vaipatkin ovat olleet märkiä.

Kuumeen aikana ja tänäänkin vielä olen huomannut Okossa suurempaa kärttyisyyttä kuin yleensä, mikä näyttää johtuneen väsymisestä. Äskenkin olin ihmeissäni kun mikään ei auttanut ja kun otin Okon syliini, nukahti hän siihen melkein heti. Kysymys kuuluukin, miksi sitten nousimme jo heti seitsemän jälkeen, jos toista vielä nukutti. Noh, vauvojen mielenliikkeistä ei aina tiedä - ehkä Okolla oli nälkä tai jano.

Kärttyisyyteen muuten auttaa yksi juttu: Emmerdalen tunnusmusiikki. Heh. On todella hassua, että Okko höristelee aina korviaan kun se kuuluu ja varmasti hiljenee, jos se kuuluu. Taustalla on varmastikin se, että keväällä ja alkukesästä vietimme imetyshetkiä aina Emmerdalea katsoen. Okko varmaan yhdistää musiikin mukavaan asiaan. Tähän mennessä en ole huomannut vastaavaa vaikutusta millään niistä musiikeista, joita yritin opettaa vauvalle vatsan läpi - tuo Emmerdale sen sijaan tuli ihan vahingossa. Pitäisi saada se tunnari tallenteena, niin voisi rauhoitella sillä aina tarpeen vaatiessa.

Edit klo 9.45: Ei auttanut edes YouTubesta etsityn Emmerdalen musiikin aikana suuhun työnnetty pullo. Nyt en kyllä keksi, mitä tehdään. Pitää yrittää antaa vetistä ruokaa, mutta se tuskin riittää. Olen kokeillut kaikki eri pullot ja nokkamukin, sekä vettä ja maitoa. Epäilin jopa, että maidossa olisi vikaa ja vaihdoin toisen erän maitoon. Mutta ei auta. Huoh, jos nestettä ei ala menemään, se on kohta sairaalakeikka edessä. Tosin ukkeli ei näytä olevan milläänsäkkään. Hitsi kun tuon ikäisiä ei voi edes lahjoa.

2 kommenttia:

 1. Voi pientä! Onkohan kurkku kipeä eikä juominen siksi tunnu hyvältä? Vauvojen kanssa on juuri tämä niin vaikeaa, kun ei voi kysyä. Pitää vain äidinvaistolla mennä eteenpäin... Kuulostat tosi huolehtivaiselta ja ihanalta mammalta, eläydyt lapsen tunnelmiin hyvin, se on hienoa!!
  Toivottavasti Okko tervehtyy pian niin huolikin väistyy!
  t maarit

  VastaaPoista
 2. Kiitos Maarit! :) Ihmettelen vaan kun ruoka menee alas. Vaikka eihän sitä tiedä - jos se kurkku vaikka onkin kipeä tai korvat. Okko ei tosin itke muuta kuin väsymystä, joten ei luulisi sattuvan mihinkään.

  Olen kokeillut nesteitä erilaisilla lämpötiloillakin kja tulos on kaikilla sama. Pitää kysyä taas neuvolasta apua.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!