torstai 25. marraskuuta 2010

Vilkkuuko silmissä?


Hyvät lukijat, nyt seuraa Okko-blogin ensimmäinen mielipidekysely. Suurena mustan ja valkoisen ystävänä haluaisin kysyä, laitatteko saman verran mustaa ja valkoista sisältävät vaatteet mustien vai valkoisten kanssa pesuun? Vai kenties värikkäiden vaatteiden kera?

Vastausaikaa on sunnuntaihin klo 18 saakka ja vastaajien kesken arvotaan mysteeristä mustaa.

27 kommenttia:

 1. Hee, tämäpäs hauskaa! Minusta on tullut sen verran laiska pyykkääjä, että laitan melkein kaiken sekaisin. Ainoastaan ihan uudet vaatteet ja jotenkin erityisen "herkät" pesen erikseen ja sääntöjä noudattaen. Hyvin tulee puhdasta näinkin:).
  t maarit k

  VastaaPoista
 2. Valkoisten. Minä olen tullut siihen lopputulokseen että miellummin niin että musta haalistuu kuin se että valkoisesta tulee sellainen tunkkainen ja harmaa...

  Mukava blogi sulla!

  /tanja

  VastaaPoista
 3. mä yritän kerätä mahdollisimman paljon mustavalkopyykkiä ja sitten pesen ne väripyykin pesuaineella. blackvelvetillä valkoset ei tykkää ja valkopyykinpesuaine vaalentaa mustia.
  kun kone ei yleensä tule täyteen, heitän perään harmaita/mustia joita on pesty sadat kerrrat, eli niistä ei varmaan hirmusti lähde väriä.

  VastaaPoista
 4. Kamppailen saman kysymyksen kanssa edelleen. VIHAAN vaatteita, joissa on kahta täysin eri väriä. Mustavalkoiset, valkopunaiset jne ovat pahimpia. Mustavalkoisten kohdalla olen tullut siihen tulokseen, että vaate näyttää nätimmältä, jos valkoinen on kirkas, vaikka musta sitten haalistuisikin. Punavalkoisten kohdalla katson, että ei niin haittaa, vaikka valkoinen värjäytyisikin hieman vaaleanpunaiseksi (tytön vaatteissa tietenkin).
  Tätä nykyä yritän välttää ostamasta vaatteita, joissa on selkeästi niin isot värierot, että pesemisestä tulee raketti-tiedettä. Tässä kaaoksen keskellä yritän etsiä niitä pieniä asioita, jotka helpottavat arkea. Kokonaisuudessaan niistä tulee jo aika iso :)

  VastaaPoista
 5. Mä olen surkea pyykkääjä. Pyykkään kaikki vaatteet ihan sekaisin enkä erottele värejä! Yllättävän hyviin tuloksiin tällä tyylillä on päässyt.

  VastaaPoista
 6. Laitan mustavalkoiset mustien sekaan. Tai sitten kerään kaikki raitasukat,bodyt,paidat,legginsit ja pesen mustavalkoiraitapyykkiä koneellisen. Meiltä noita raidallisia löytyy ihan kiitettävästi meinaan. Ennemmin musta'harmaa'raidallinen lopputulos kuin kaikki valkoiset likaisen harmaita.

  VastaaPoista
 7. Mä yleensä pesen musta-valkoiset vaalean pyykin seassa. mitään täysin valkoista meillä ei ole pestäväksi, eli yleensä vaaleessa pyykissä on mukana mustaa yksityiskohtaa vaatteesta riippuen.
  usein toki heitän kaikki vaatteet sekaisin koneeseen :)

  VastaaPoista
 8. Minä kuulun myös niihin pyykkääjiin jotka eivät lajittele. Kaikki vaatteet sekaisia, yhden ainoan kerran on käynyt niin, että on värjäytynyt. Mutta toisaalta, ei meillä kyllä ole ensimmäistäkänä valkoista tai mustaa vaatetta :)

  VastaaPoista
 9. jaa-a... Pesen mustat ja tummat omana ja värilliset ja valkoiset omana... että se riippuu kumpaa väriä on enemmän,kumpaan kasaan se kuuluu... :) hirveesti ei tuota yhdistelmää kyllä ole mut sen mitä on...
  -Elina-

  VastaaPoista
 10. musta- valkoiset ja siniset sekaisin eli tumman pyykin sekaan..;)
  äippä x2

  VastaaPoista
 11. Minä olisin kyllä aika varovainen pesemään niitä kumpaistenkaan kanssa, ainakaan uusia vaatteita. Mutta periaatteessa eihän mustan pitäisi laskea väriä, jos vaatteessa on myös valkeaa. Joka tapauksessa mustavalkoiset vaatteet pesisin omana koneellisen, enkä ainakaan samaan koneelliseen lisäisi mitään pelkästään mustaa, pelkkää valkoista kyllä. Tuskinpa tästä sait selvää, mutta osallistunhan ainakin arvontaan, hih

  VastaaPoista
 12. Mustavalkoiset peseytyy meillä valkoisten kanssa. Mustat tummien pyykkien kanssa ja valkoiset tietenkin valkoisten tai sellaisten, jossa on edes jonkinverran valkoista.

  Jostain kuulin joskus säännön, että jos on kaksivärinen vaate, niin sen vaaleimman sävyn mukaan aina pestään.

  VastaaPoista
 13. Minä käytän pääasiassa mustaa ja valkoista, joita esiintyy myös lapsilla. Sellaiset vaatteet (esim raidalliset) joissa saman verran molempia laitan kirjopyykin sekaan, mutta katson ettei sinne samaan eksy mitään mikä värjää, ja vielä tarkemmin asiaa selvittääkseni turvallisuussyistä en laita yhtään esim mitään punaista sekaan koska en halua valkoisesta haaleanvaaleanpunaista :D.

  Yleensä pesen vain valkoisen pyykin erikseen, muut menee kirjona.

  VastaaPoista
 14. mustien! noudatan hyvin orjalliseti oppia valkoiset valkoisten kanssa, mustat mustien ja värilliset värillisten. valkoisia vaatteita meillä on niin vähän, että valkopyykkiä tulee pestyä..no taitaa kesäisiä sukkia löytyä vielä pyykkikorista :) eli jotta voisin käyttää mustavalkoista paitaani hieman useammin pesen sen mustien kanssa :).

  VastaaPoista
 15. Hui..olen niin tarkka pyykinpesijä, että melkein säikähdin luettuani kommentoijista, jotka pesevät kaikki sekaisin. :) Mustavalkeat pesen aina pelkästään mustavalkoisten kanssa tai saatan sinne laittaa mukaan jonkin sellaisen missä jokin väri ja valkea esim. vihreä-valkea. Usein nämä koneelliset jäävät vähän vajaaksi, ja tällaiset vaatteet saattavat lojua korissa pitempään ennen kuin ´pääsee´ pesuun. Vaikka pyykkiä näin lapsiperheessä paljon onkin. Mutta esim. mustavalkoiset sukat menee mustien kanssa jos mustaa enemmän ja toisinpäin.
  -äitsy

  VastaaPoista
 16. musta-valkoiset menee valkoisiin, mutta vasta sen jälkeen kun ensimmäinen pesu on tehty ja mahdollisest irtovärit irronneet. näin toimin, tiedä sitten miten oikeaoppisesti pitäisi tehdä..

  VastaaPoista
 17. Meillä ei oikeastaan ole mitään valkoista pyykkiä, joten mustien kanssa menee :)

  VastaaPoista
 18. Meillä on äärettömän vähän mitään valkoista, joten minäkin laitan mustien sekaan. ♥

  VastaaPoista
 19. meillä kanssa ei oikein valkoista ole.kaikki vaan sekaisin ja kone kiinni. Lopputulos on joskus ylläri...
  saara

  VastaaPoista
 20. Mä pesen kanssa aina mustavalkoraidalliset vaatteet valkoisten kanssa. Nyt kun ajattelen asiaa, en kyllä yhtään tiedä miksi :)

  VastaaPoista
 21. pesen mustavalkoiset mustien kanssa, jottei musta haalistu. ei oo kyllä vielä ikinä valkoinen osuus värjäytynyt (seuraavassa koneellisessa varmaan sit värjäytyy:D)

  VastaaPoista
 22. Tää on kyllä mysteeri, jonka edessä tunnen aina neuvottomuutta :) Mutta mustien sekaan päädyn laittamaan, koska pelkään että ne vaatteen mustat osat värjäisivät kokonaisen koneellisen valkoista pyykkiä. Eli on tavallaan pienempi menetys, jos yhden vaatteen valkoiset osat harmaantuu. Jos Oikein Tärkeä vaate olisi kyseessä, pesisin sen varmaan erillään...

  VastaaPoista
 23. Mua yks vaatemyyjä opasti katsomaan vaatteen nurjalle puolelle. Jos mustat raidat on painettu, nurja puoli siis valkoinen, niin vaate pestään valkoisten kanssa. Kudotut raidalliset pesen itse yleensä vaaleiden kanssa, jotta valkoiset raidat pysyisivät valkoisina.

  VastaaPoista
 24. Minä pesin aiemmin kaikkea sekaisin mutta sittemmin aloin kiinnittää huomiota kulahtamisasteeseen. Mustaprinttiset valkoiset vaatteet pesen nykyään valkoisten kanssa jotta niiden valkeat osat hohtavat eivätkä samennu tummasta pyykistä. :D

  VastaaPoista
 25. Tuota itsekin usein mietin. Silti päädyn yleensä laittamaan mustien sekaan. Pelkään, että jos laitan valkoisten sekaan niin valkoiset tummuu :)

  VastaaPoista
 26. Valkoisten.
  Paitsi jos kestävät 60 asteen pesun, päätyvät vaippapyykin sekaan. Sinne kelpuutetaan kaikki värit. Vaipat on niin monesti pesty etteivät itse päästä väriä eikä ole suuri vahinko jos muu pyykki värjää ne :)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!