maanantai 15. marraskuuta 2010

Kröhöm, filosofista pohdiskelua

Pikku-Okko ei ole mikään filosofinen ja syvällinen blogi, mutta yhtä juttua olen tässä mietiskellyt, kun olemme Okon kanssa nauttineet kotielämästä. Siis sitä, miksi melko yleisesti tunnutaan ajattelevan "sitten kun", vaikka elämästä pitäisi nauttia juuri nyt. Että miksi aina odotetaan jotain suurempaa ja parempaa, pitää tavoitella jotain lisää ja enemmän, kun nykyinen tila ei riitä. Yleisesti ottaen pitäisi olla tyytyväisempi nykyiseen ja nauttia hetkestä. Elämä menee ohi kun vain keskittyy odottamaan sitä "sitten kun" -tilannetta. Jokaisessa asiassa on varmasti parantamisen varaa, mutta pelkkään negatiiviseen ei kannata keskittyä.

Että sellaista tällä kertaa. Keittiöfilosofi kuittaa.

14 kommenttia:

 1. Allekirjoitan täysin ajatuksesi. Tuon asian ymmärtäminen on ollut varmasti suurin, paras ja antoisin oivallukseni ikinä!!!

  VastaaPoista
 2. No niinpä! Salaisuus onneen ja tyytyväisyyteen!

  VastaaPoista
 3. Mä tiedän että noin pitäisi ajatella mutta jotenkin sitä aina lipsahtaa ajattelemaan että "sitten kun"... Nyky-yhteiskunta ajaa siihen ajattelutapaan ihan itsestään! =)

  Mä nautin kyllä just nyt ihan vaan tästä tilanteesta, teen töitä kotoa käsin ja poika nukkuu sohvalla. ♥

  VastaaPoista
 4. Niin, siihen ajatteluun lipsahtaa helposti. Ja sitten kun huomaa ajattelevansa niin, täytyy taas muistaa arvostaa tätä hetkeä:)

  VastaaPoista
 5. Itsekkin varmasti aina silloin tällöin sorrun tuohon ajattelutapaan, vaikka ei missään nimessä pitäisi, koska kaikki on hyvin juuri nyt ♥

  VastaaPoista
 6. Juuri näin. Kirjoittelin samasta asiasta itsekin hiljattain. :)

  VastaaPoista
 7. Juuri noin. Hyvissä ajoinhan sinä tuon hoksasitkin. Yleensähän tuo ajatus tulee ihmisten mieleen hiukan ennen eläkkeelle jäämistä. Siis elä tätä päivää, nauti tästä päivästä, koska huomisesta et tiedä.

  VastaaPoista
 8. Heh. Noh täällä kotona ollessa ehtii miettimään:)

  VastaaPoista
 9. Itse olen huomannut, että ei niin kovin tule ajateltua,että "sitten kun..." (toki ei siltä varmaan kukaan pysty välttymään kokonaan :)). Eli siinä mielessä kaikki hyvin :)

  En tiedä sitten miten läheltä tuota ajatusmaailmaa liippaa se, että minulla on oltava aina jotain mitä odottaa. Esimerkiksi seuraavaa matkaa jonnekin ihanaan paikkaan, kesää, lomaa, ratsastustuntia. Siinä mielessä ei ole ehkä täysin 100%:n tyytyväinen elämään hetkessä, kun aina on suunnitelmissa jotain, jota voi alkaa seuraavaksi odottamaan. Vähän sekava selitys, mutta toivottavasti ymmärsit :) Minusta on aina ollut ihanaa haaveilla ja tehdä niistä haaveista totta! Toisista totta nopeammin ja toiset odottaa vielä pitkään toteutumistaan.

  Mutta näin pienen lapsen vanhempana täytyy sanoa, että en ole koskaan varmaan elänyt näin usein "hetkessä" kuin Petran kanssa.

  - Heli -

  VastaaPoista
 10. Totta - onhan mukavia tulevia asioita kiva odottaa! Ja niin teen itsekin! Ajattelin ehkä tässä enemmän sitä sellaista tyytymättömyyttä, kun mikään nykyinen ei riitä ja keskittyy vain odottamaan jotain epämääräistä tulevaa, josta ei ole vielä tietoakaan. Tai haluaa aina vain enemmän ja suurempaa, ihan materiaalisessakin mielessä.

  Itse olen varmaan myös juuri lapsen kanssa alkanut ajattelemaan enemmän tätä hetkessä elämistä. Mahtavaa, että lapsi saa tajuamaan ihan näinkin perusasioita:)

  VastaaPoista
 11. Allekirjoitan kirjoittamasi. Lähestulkoon joka päivä kelailen samaa. Nyt siis nautitaan. Piste :)

  VastaaPoista
 12. Perusasiat on hyvä pitää mielessä - että kun asiat ovat hyvin, siitä pitää nauttia :)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!