torstai 28. lokakuuta 2010

Voi hitsi

Kävin juuri katsomassa ihanaa Mila's Daydreams -blogia pitkästä aikaa. Ikäväkseni luin, että kaiken suosion mukana oli tullut myös kääntöpuoli; kuvia oli käytetty ilman lupaa ja ilmeisesti vielä kaupallisiin tarkoituksiin! Törkeää!

Olen miettinyt usein, miten sitä tulee laitettua oman lapsen kuvia kaiken kansan kopiotavaksi, vaikka tämän blogin tapauksessa kyseessä ei ole kuin ihan tavalliset perhealbumin kuvat, joista ei ole iloa kenellekään muille kuin meille itsellemme. Ajatus kuitenkin häiritsee, mutta koska haluan blogin olevan kuvitettu, olisi blogin salaaminen ainoa vaihtoehto kuvien suojaamiseksi.

PS: Mieheni harrastaa valokuvausta vakavamminkin ja hänelle on käynyt niin, että hänen ottamansa valokuva oli varastettu ja painettu erääseen suurilevikkeiseen lehteen!

6 kommenttia:

 1. Mun blogistani on otettu luvatta kuva ja lisätty erääseen FB-sovellukseen. Tuossa oli kylläkin kyseessä vain kuva muffinssista, jonka olin tyttäreni kanssa tehnyt, mutta harmitti silti, että ilman lupaa otetaan kuva blogista.

  Vielä enemmän harmitti, kun huomasin FB:n "Koska haikara vierailee luonasi" -testissä oli esikoiseni vauvakuva. Se on aikoinaan annettu paikallisen tk:n perheaiheisten nettisivujen käyttöön ja ilmeisesti sieltä kopsattu tuonne Facebookkiin. Otin sähköpostitse yhteyttä testin laatijaan, jossa kerroin harmistumiseni ja pyysin poistamaan kuvan ja saman tien otin yhteyttä myös FB:n ylläpitoon, mutta mitään ei ole tapahtunut enkä ole saanut vastausta kummaltakaan.

  Jotkut ihmiset vaan ovat niin välinpitämättömiä että googlaavat jonkun kuvan ja ottavat sen käyttöönsä eivätkä viitsi sen vertaa nähdä vaivaa, että olisivat kysyneet kuvaajalta luvan. Siihen muffinssikuvaan olisin varmasti luvan antanutkin, mutta lapseni kuvaa en olisi halunnut antaa tuollaisen kansainvälisen nettisivuston käyttöön :( .

  VastaaPoista
 2. Voi kamaluus :( monta kertaa miettinyt itse ihan samaa. Ja en tiiä mikä olisi se oikein ratkaisu. Varmaan kuvien muokkaaminen ts. laittamalla jotain tuhrua naaman päälle. Mut nääh,,tai sitten lopettaa tyttöseen liittyvät postaukset..nääh..salaus..nääh..
  No mun matala maja ei oo onneks niin mediaseksikäs tapaus ja suosittu ;D

  VastaaPoista
 3. No sitä minäkin mietin, että tämä blogi ei ole mikään trendsetteri, joten tuskin täältä kukaan mitään vie. Mutta ajatus ei ole kiva:/ Ja sitten jos sen blogin laittaisi suojatuksi, jäisi moni kiva kontakti pois. Onhan se aina kaksipiippuinen juttu.

  VastaaPoista
 4. Juuri tästä syystä "pilaan" omassa blogissani olevat itse ottamani kuvat blogin osoitteella. Kuvavarkaudet ovat valitettavan yleisiä, harmittavaa on myös se, että kun aikuiset eivät kuvien kopioinnin laittomuudesta piittaa, eivät he vie tietoa eteenpäin myöskään jälkipolville.

  VastaaPoista
 5. Se olisi kyllä varmastikin järkevää. Pitäisiköhän sitä itsekin.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!