keskiviikko 13. lokakuuta 2010

Valoa kansalle


Meillä on sama ongelma kuin niin monessa muussakin suomalaisessa kodissa: talven tullen tuntuu, ettei valaistus ole kohdillaan. Hyvä, silmää miellyttävä, yleisvalo puuttuu meidän eniten käyttämistä tiloista. Tietysti jonkinlainen yleisvalo löytyy, mutta se ei miellytä meitä. Käytävällä ja eteisessä meillä on hyvä valaistus, mutta se johtuu siitä, että saimme rakennusvaiheessa tilattua sinne hyvät upotetut valot, sillä käytävän katto on madallettu.

Toin olkkariin ja ruokailutilaan lisävaloa muualla kodissa käyttämättöminä lojuneista pienistä valaisimista. Senkin pääty sai toisen, pienemmän valon ja ruokapöydän päätyyn laitoin tällä hetkellä käyttämättömänä olleen yöpöydän valaisimeni - Okon sänky kun vei tilan omalta yöpöydältäni ja en sitten ole valoakaan tarvinnut.

Pienemmässä senkin päässä olevassa valaisimessa oli aiemmin valkoinen varjostin ja isi kävikin eilen Ikean mattoreissulla hakemassa myös uuden varjostimen. Yllätys vain oli melkoinen kun valot laitettiin päälle: vanha varjostin antoi keltaista valoa ja uusi valkoista. Suuri varjostin oli sitten kellastunut ihan kunnolla näin vuosien saatossa; meidän väliaikaiseksi ajateltu pöytävalaisin kun on ollut käytössä jo useamman vuoden.

PS: Minä se en kyllä osaa ottaa kuvia kiiltävistä objekteista. Taulut näyttävät aina tyhmiltä minun kuvissa. Huomiotavaa tuossa on se, että onpas kerrankin iittala-vapaa tuo senkin päällys. Heh. Siivosin niitä oikein tarkoituksella kaappiin - onpahan edes vähän vaihtelua. Ainoa, mitä en halua laittaa välillä piiloon, on tuo keskellä oleva häälahjaksi saatu rasia. Eräs vieraamme teki sen meille itse lahjaksi.

2 kommenttia:

  1. Samna jutun olen minäkin huomannut valaistuksesta. Huhtikuussa kun muutettiin oli niin valoisaa, että valoja ei juurikaan tarvinnut, mutta nyt tuntuu ettei mikään riitä.

    Sun pitäis tulla käymään ja vähän konsultoimaan :). Työhuonekin on vielä kuin räjähdyksen jäljiltä ja sinnekin kaivattaisiin jotain ideoita.

    VastaaPoista
  2. Tulen mielelläni. Vaikka en tiedä, onko siitä minun konsultoinnista hyötyä kun ei meinaa omassakaan taloudessa tuo valo riittää:D

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!