perjantai 15. lokakuuta 2010

Perjantain touhuja


Tänään seikkailimme Okon kanssa Espoon maisemissa. Junailu ja bussilla köröttely menivät hyvin;  matalalattiabusseilla on itse asiassa paljon kivempi mennä kuin korkealattiajunilla, joissa olemme aina vieraan avun varassa. Matalalattiabussiin on helppo mennä vaunujen kanssa ja koska olimme liikenteessä puolilta päivin, ei bussissa ollut edes tungosta. Varsin mukavaa siis. Juna-avusta vielä sen verran, että konnari ei tälläkään kertaa tullut apuun, vaikka jäimme Okon kanssa seisomaan junan oven eteen ja laituri oli jo muuten tyhjä. Joku kanssamatkustaja kääntyi sitten kannoillaan ja tuli meitä auttamaan.

Kylään menimme tänään tuollaisen tuliaiskassin kanssa. Ehtaa kierrätyskamaa tuo pussi - vain koristeet on lisätty. Jo alkaa pussikokoelma kutistumaan, heh. Pyykkipoika oli tarkoitus maalata mustaksi, mutta spraymaalaus ei houkuttanut eilen pimeällä ja kylmällä pihalla ja siveltimellä tehty maalaus ei täyttänyt laatuvaatimuksia. Täytynee pitää pienet maalaustalkoot tässä lähiaikoina, sillä sää tuskin muuttuu enää paremmaksikaan. Meinasin nimittäin käyttää pyykkipoikia joululahjapakkauksiin. Nuo Sini-jumbopyykkärit ovat varsin sieviä ja maksoivat 1€/20kpl.

PS: Isi leipoi tänään pullaa ja huomenna on taas vauvauintia! Niin ja viikonlopun aikana meinasimme hieman rymsteerata. Mukavaa!

6 kommenttia:

 1. Mua ärsyttää kun tänne meidän suuntaan ei tule ollenkaan matalalattiajunia, aina joutuu jotain pyytämään nostamaan jos yksin on rattaiden kanssa liikenteessä. Onneksi ihmiset kyllä melko ystävällisesti aina auttavat!

  VastaaPoista
 2. No sepä se! Tänään kuvittelin, että konnari olisi kurkannut ikkunastaan ja huomannut meidät lipunmyyntivaunun ovella, mutta ei. Onneksi tosiaan aina joku auttaa, vaikka saattaa sitä apua joutua pyytämään.

  VastaaPoista
 3. Kauniiksi olet kyllä saanut lahjakassin :)

  VastaaPoista
 4. Ihana lahjakassi! Jo pelkkä TUO olisi ihana aarre saatavaksi.

  Joo, konnarit on ihan luku sinänsä. Tuntuu, että aina kun heitä tarvitsee, he on jossain ihan muualla. Tosin ei kaikki, en yleistä. Mutta hyvin usein näin.

  Itse en ole, enkä aio, kertaakaan liikkua vaunuilla korkealattiajunalla, ja tänne pitkän matkan Espooseehan ei tosiaan yhtään matalalattiajunaa tule. Vuonna 2008 kirjoitin VR:lle useammankin kirjeen aiheesta, saaden vastauksen, että "kyllä siellä joskus käy matalalattiajunia". Ahaa. Asun radan varressa enkä ole koskaan nähnyt. Pitänee pestä ikkunat.

  Mutta matalalattiabussilla matkailu on mukavaa. Nyt siinä on tietysti se lisäväri, kun kuskit pitävät reittejä aikamoisina rallimaailmasta tuttuina "ek-pätkinä" ja vaunut sinänsä ei ole ongelma, mutta se irtolainen kolmevee, jonka pitäisi pysyä bussin kyydissä. Ehkä joku take-away-turvavyösysteemi? ;)

  Aurinkoisia syyspäiviä ♥

  VastaaPoista
 5. Kiitos Sari:)

  Jooh, onhan tuo lapsen kanssa liikkuminen melkoista, mutta onneksi se on edes ilmaista! Huomasin muuten itse, että olimme ihan vähän tiellä siinä jokeribussissa, kun vaunuissa roikkui hoitolaukku ja en siksi vääntänyt vaunujen kahvoja alas ja pois tieltä. Yksi mies joutui puikkelehtimaan meidän takia, mutta en ottanut siitä stressiä kun oli niin väljää. Ja tosiaan, kuski ajoi kuin pahainenkin Räikkönen - siinä sai kyllä pitää jostain kiinni.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!