sunnuntai 12. syyskuuta 2010

Helppo herkku

Banaanit tummuvat pakastimessa entisestään
Keittiöjumalatar-Nigella opetti minulle oivan niksin: jos banaanit meinaavat pehmentyä ja mustua, ne kannattaa laittaa pakastimeen. Jäisistä banaaneista saa hyvää pirtelöä. Meillä pirtelöä on tehty seuraavalla ohjeella:

2 jäistä banaania
maustamatonta jogurttia hyvä loraus
maitoa vähän suurempi loraus
(sokeria)

Banaaneissa on sen verran makeutta, ettei sokeriakaan välttämättä tarvita. Kaiken lisäksi pirtelö maistuu aivan yhtä hyvältä, vaikka käyttäisi rasvattomia tuotteita. Jäätelöä ei pirtelöön kannata tuhlata, sillä kokemuksen mukaan sen maku ei erotu pirtelön seasta. Jäisiä banaaneja on helppo kuoria terävällä veitsellä.

PS: Nigella opetti minulle myös, miten keittiökelmua saa repäistyä siten, että se repeää suoraan. Kelmurulla nostetaan pystysuoraan ja vetäistään nopealla liikkeellä alaspäin. Toimii!

2 kommenttia:

  1. Kyllä! Kielen vei :) Pitääpä koittaa vielä tuota kelmuvinkkiä.

    VastaaPoista
  2. :)

    Kyllä Nigella on sellainen piilonero:D Kelmu repeää suoraan kun rivakasti nyhtää:)

    Ja vielä yksi vinkki, joka tuli mieleen (ei Nigellan vinkki kuitenkaan): raakaa kananmunaa sisältävä astia kannattaa pestä ensi kylmällä vedellä, jotta se puhdistuu paremmin (koska kuumalla se kakanmuna kypsyisi kuppiin kiinni). Mää olen täällainen keittiöniksaaja (NOT:D)

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!