maanantai 19. heinäkuuta 2010

Fiksu lapsi

Pieniä vahinkoja sattuu harva se päivä: Okko laitetaan hoitoalustalle ja annetaan vähän ilmakylpyä ja jossain vaiheessa saattaa käydä niin, että pisu lirahtaa kaaressa kylppärin lattialle tai vieressä olevaa kaappia kohti. Eikä se nyt haittaa - pyykkikone on keksitty ja lirahdukset saa pyyhittyä helposti. Vaan nytpä tässä toiminnassa on jo tajuttu olevan logiikkaa - Okko nimittäin varoittaa joka kerta ennen kuin näin pääsee tapahtumaan. Kun vain äiti&isi tajuaisivat varoituksen! Okko alkaa kitisemään aina ennen kuin pisu tulee, joten ehtisimme reagoida, jos koskaan muistaisimme. Olen jo päättänyt, että seuraavalla kerralla otan kopin vaipalla, enkä ala vaan tyhmänä tyynnyttelemään.

Luin joskus aiemmin ihmisistä, jotka eivät käytä pikkuvauvoillakaan vaippoja, vaan luottavat siihen, että lapsi kommunikoi kun on hätä. Tuo tuntuu nyt ihan järkeenkäyvältä kun on nyt itsekin tajunnut asian, mutta mietin vain sitä, miten vanhemmat voivat ihan joka hetki olla lukemassa lapsensa eleitä ja ääntelyä. Ja miten homma toimii yöllä, autossa, vaunuissa jne. Tai kun lapsi viedään hoitoon. Ehkäpä he käyttävät niissä tapauksissa vaippoja.

Niin ja kun aiemmin sanoin, että raskauden aikana tuntuu jotenkin luonnolliselta puhua eritteistä, pätee sama pikkulapsiin.

2 kommenttia:

  1. Hih, meilläkin on todella nopea lirauttaja ja tänään olen alkanut seuraamaan että miten hän kertoo tulevasta pisusta että ilmakylvyttely sujuisi kuivemmin :) Saas nähdä milloin hoksaan pikkumiehen varoituksen :)

    VastaaPoista
  2. Minä vaan edelleen ihmettelen, miksi Okko alkaa yllättäen kitisemään kesken hymyilyn - en meinaa muistaa tätä merkinantoa:D Mutta joo, näyttää niitä merkkejä tulevan aina, kunhan muistaa tulkita niitä:)

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!