perjantai 11. kesäkuuta 2010

Turhaa ennakointia

Äiti yrittää olla välillä Okkoa edellä näissä ruoka-asioissa, mutta ihan aina ei ennakointi mene putkeen. Eilen onnistuin pitämään Okkoa tyytyväisenä aina iltaan saakka, mutta jossain välissä Okon nälkä oli päässyt kasvamaan arvaamatta ja kun ruoka ei ollut heti saatavilla, ehti Okko saada kunnon raivarit. Siihen ei kyllä yleensä kauaa tarvitakaan, mutta onneksi raivo lakkaa samalla hetkellä kun rinta tai tuttipullo tulee suuhun.

Tänään ulkoa tullessamme ajattelin taas ennakoida ruokailun suhteen ja laitoin Tutteli-pullon lämpenemään sillä ajatuksella, että annan ensin luomua, sitten kaupan tavaraa. Okko nukkui sisälle tullessa, joten jätin hänet eteiseen nukkumaan. Nyt sisälle tulemisesta alkaa olla jo melkein kaksi tuntia ja Okko sen kun nukkuu - ja Tutteli on heitettävä pois. Ilmankos sitä kuluu niin paljon kun äiti kaataa sitä suoraan viemäriin.

Okolla on muuten edelleen tapana alkaa hötkeltämään syödessä. Sitä tapahtuu yleensä iltaisin ja silloinkin vasta kun vatsa alkaa jo olemaan täynnä. Okko vispaa jaloillaan ja käsillään sekä päästää vähän väliä rinnasta tai pullosta protestoidakseen ruokailun lomassa, jonka jälkeen taas imee raivokkaasti. Silloin yleensä auttaa kun Okon irrottaa hetkeksi ruokailusta ja pitää vaikka olalla. Iltaisin kyllä tuntuu usein, että ruokailu on välillä yhtä taistelua, mutta onneksi nuo hepulikohtaukset eivät väritä kuin pientä osaa ruokailuista.

2 kommenttia:

  1. Voi miten tutulta kuullostaa tuo hötkellys. Meidän nuori mies (syntyi muutama viikko Okon jälkeen) tekee juuri samaa iltaisin. Jalat polkee ja päätä hakataan äidin rintaan, jonka jälkeen imetään raivokkaasti. Mistäköhän moinen toiminta johtuu?

    Voimia arkeen! Okon kuulumisia on mukava seurailla :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos Kardemumma:) Uusimassa Vauva-lehdessä oli jotain siihen viittaavaa juttua, mutta mielestäni se ei sitten kuitenkaan avannut asiaa, ainakaan meidän osalta kun Okko ei kuitenkaan kieltäydy ruoasta - päinvastoin.

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!