tiistai 1. kesäkuuta 2010

Neuvolassa


Voi että sentään kun meillä on ruvettu kasvamaan! Tässä ei ollakaan enää minkään pikkuvauvan vanhempia, vaan ihan ison pojan! Meillä oli eilen neuvola, virallisesti nimeltään 1kk -neuvola, tosin Okkohan on jo reilut viisi viikkoa vanha. Vaaka kertoi, että Okko painaa kilon enemmän kuin syntyessään! Myös pituutta on kertynyt jo useampi sentti. Lisäksi neuvolan täti taas kehui Okkoa ja hänen ihonsa sai erityiskiitosta.

Eilinen neuvolareissu oli vähän erilainen kuin aiemmin. Olimme nimittäin ensimmäistä kertaa Okon kanssa kahdestaan reissussa ja äitiä vähän jännitti, miten se sujuu. Neuvolahan sijaitsee lähellä, mutta kun näihin meidän ruokailuihin ei ole päiväsaikaan vielä muodostunut rytmiä, tai rytmi on lähinnä, että syödään vähän joka välissä, oli jännää lähteä liikkeelle. Okko nukahti vaunuihin ja torkkui punnitukseen saakka, mutta vaatteita puettaessa hän hieman jo hermostui ja piti meteliä siihen saakka, kunnes käynti oli hoidettu.

Äiti suoritti ensimmäisen julkisen imetyksensä neuvolan tiloissa, jotta päästiin kotimatkalle ilman harmistusta. Sinänsähän siinä ei ollut mitään ihmeellistä, sillä neuvolassa on varattu asialle oma sohvansa syrjäisessä nurkkauksessa ja uskon kyllä, että asia onnistuu myös muuallakin, kunhan saa hieman omaa rauhaa. Tuossa kodin ulkopuolella imettämisessä minua epäillyttää lähinnä vain se, että Okko tykkää jäädä nautiskelemaan ja että yleensä tarvitaan tuota lisämaitoa sen päälle, mutta onnistuuhan sekin asia kun menee erityiseen lastenhoitohuoneeseen, jos on vaikka kaupungilla liikkeellä. Sillä kertaa pelkkä rintamaito riitti ja lopetin imetyksenkin kyselemättä jo noin vartin jälkeen. Okko nukkui tyytyväisenä vaunuihin, joten kävimme vielä lenkillä neuvolan päälle.

PS: Pikkuruiseltahan tuo meidän lapsonen taas tuossa eilen otetussa kuvassa näyttää. Johtuisikohan isin suurista käsistä. Hih.

2 kommenttia:

  1. Hienosti kasvaa pienokainen :)
    Kampissa on ainakin ihan todella hieno lastenhoitohuone, keskustan Stokkaltakin löytyy parikin hoitohuonetta.

    VastaaPoista
  2. Kyllä vain! Pitää käydä läpi Okon vaatepinoja kun en itsekään muista, mitä sieltä voisi seuraavaksi ottaa käyttöön:)

    Kävin silloin huhtikuussa katsomassa sen Kampin huoneen - en olekaan käynyt siellä sen jälkeen. Se oli kyllä tosi hyvä ja siellä olikin paljon porukkaa syöttämässä ja vaipanvaihdossa.

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!