tiistai 22. kesäkuuta 2010

Meillä nukutaan


Meillä on tullut taas uusi unirytmi, jonka soisi pysyvänkin. Nykyisin Okko menee nukkumaan noin klo 22-23. Ensimmäinen yösyöttö, pelkkää rintamaitoa, alkaa klo 03-04 ja yleensä Okko ei syö kovin hanakasti. Viiden aikaan Okko on jo enemmän nälissään ja saa pulloa, jonka jälkeen vaihdamme nopeasti vaipan ja nukumme kahdeksaan saakka. Mahtavaa! Isi tosin joutuu aina kärsimään hieman siinä viiden aikoihin, sillä Okko ei tietysti ymmärrä, että äiti lähti vaappumaan kohti keittiötä ja hakemaan sitä maitoa, vaan alkaa pitämään hieman enemmän ääntä ja herättää töihin menevän isinkin. Okkohan ei muuten itke öisin, vaan herään aina siihen ähinään ja tiedän, että nyt pitäisi antaa jotain ruokaa.

Tuo yöllisen rintaruokinnan pituus minua hieman mietityttää. Koska yösyötöt ovat edellytys rintamaidon erittymiselle, olen hieman huolissani, riittääkö tuo määrä yösyöttöä. Olen kyllä sitten aamuisin taas noustuamme antanut heti rintamaitoa ja päivisin tietysti imetän useaan otteeseen. Turha siitä tietysti on stressiä ottaa ja olen iloinen, että Okko on kuitenkin saanut rintaa edes tähän saakka - jo kahdeksan viikon ikään, kun alunperin koko maidontuotannon onnistuminen epäillytti. On sieltä niitä vasta-aineita tullut Okollekin jo edes jonkin verran ja tulee edelleen ja kasvaa sillä Tuttelillakin kunnon kansalaisia - niin lääkärikin totesi kun juttelimme asiasta jälkitarkastuksessa.

PS: Isi kuvasi Okkoa äidin sylissä. Okkoa alkoi naurattamaan kesken iltasyötön. Okko hymyilee usein rinta suussa ja onpa hän joskus hörähtänyt ääneenkin. Heh.

2 kommenttia:

  1. Jaaha Vilmasen äiti taas tuli kommentoimaan seurattuaan Okko-pojan elämää ja kasvua. Erityisen kivaa tuo seuraaminen on kun Vilma on täsmälleen saman päivän ipana. Meillä oli tuo ensimmäinen lääkäri/neuvola viime viikolla ja Vilma oli 54,5 cm ja 5040g. Äidin pikku punkero :)

    Voikaa hyvin, jatkamme Okon elon seurantaa.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Vilman äidille! :) Onpas hauskaa kun meidän pienokaiset ovat samanikäisiä! Meillä kun oli se lääkäri 9.6., oli Okko silloin 57,8cm ja 5100g. Paino on noussut niin nopsaan, että 6kg tulee takuulla pian vastaan, ellei ole jo tullut.

    Hyvää Juhannusta teille!

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!