keskiviikko 30. kesäkuuta 2010

Kasvupyrähdys


Okon kasvutahti on ollut niin hurja, että emme meinaa pysyä mukana vaatteiden suhteen. Vaatteita kyllä löytyy kaapista vähän joka koossa, mutta itse ei meinaa oikein muistaa, mitä siellä on.

Ennen ristiäisiä etsin kaapista valkoista bodyä sekä potkuhousuja ja sellaiset kyllä löytyivätkin ihan käyttämättöminä - juuri ennen kuin olivat menossa pieneksi! Vastaavia tapauksia on nyt sattunut muutamia; kokoa 56 käyttäessä isi kävi jopa ostamassa kietaisubodyjä lisää ja saimme niitä myös täsmälahjana kun ne olivat niin käteviä ja myöhemmin löysin ihan käyttämättömän koon 56 kietaisubodyn kaapista. Voi hitsi. Ehdimme käyttää sitä ehkä pari kertaa ennen kuin se alkoi soimaan päällä. Myös äskettäin esittelemilleni Lindexin vaatteille kävi samoin. Ilmeisesti Lindexillä on hieman naftimpi mitoitus, sillä koon 62 bodyt eivät mene enää kiinni ilman, että ne hankaisivat reisiä. Tänään olisin laittanut Okolle kilpparikuosisen bodyn kun se ei ole ollut kertaakaan päällä, mutta se näytti liian pieneltä ilman sovitustakin, joten en alkanut kiusaamaan Okkoa sen pukemisella; pään yli vedettävillä bodeilla kun saa melko varmasti itkut aiheutettua.

Okko on saanut häntä katsomaan tulleilta vierailta yhteensä kolme collegepukua. Pienin niistäkin taitaa olla kokoa 62 ja juuri tällä hetkellä tuollaiselle puvulle ei sään puolesta ole käyttöä, joten taitaa jäädä ihan käyttämättä kokonaan. Auts! Käteviä kalastus- tai lenkkiasujahan nuo olisivat. Hih.

4 kommenttia:

 1. Okkoliini on iso mies :D mein tyttö käytti - vaikka oli iso musta koko ajan tosi pitkään 56 ja 62senttisiä. Tai riippui valmistajasta. Henkkamaukan bodyt on yllättävän pitkiä selkäosastaan - tyttöselle menee vielä 74senttiset ihan kevyesti. Hihat on tosin joissain 3/4 pituisia. Pöksyt on sitten86sia. Lindexin pökät meillä jäi tosi nopeasti pieneksi. Marimekot on taas ärsyttävän leveitä mein kuikkikselle ja lyhythihaisia.Pitääkin käydä taas ehtiessään vaatekaappia läpi-varmaan löytyy joitain pitämättömiä ja liian pieniä vaatteita. Argh! Ja hieno auto - jo unilääkkeen takia ;)

  VastaaPoista
 2. Riippuu kyllä tosiaan valmistajasta, sillä meilläkin on ihan eri juttu Tutan vaatteiden kanssa. Norsukuvioinen vihreä Tutta on kokoa 56 ja ollut vielä viime viikolla käytössä - nyt ei ole tullut enää kokeiltua. Otin eilen niitä koon 62 Lindex-boeja kuivumasta ja ne näytti ihan minikokoisilta! Pitää muistaa ottaa tuo huomioon. Ja Okko kans on sellainen pitkä pötkylä, ei mikään paksu. Tänään selviää taas, kuinka isoja sitä ollaankaan.

  Ja kiitos! Entinen auto oli pitkään, joten otimme uuden ilolla vastaan. Vaikka vähän jäi ikävä vanhaakin. Snif:)

  VastaaPoista
 3. Jos bodyt jää pieniksi ensimmäisenä pituudesta, niin suosittelen näitä: http://www.babyidea.fi/vauvanhoidosta/manymonths/bodynjatkopala.html
  Olivat ehdottomasti meidän hoikan kestovaippailijan pelastus :) Itse tykkään erityisesti noista kuminauhallisista, mutta noita taitaa nykyään saada vaikka minkälaisia, huuto.netissä ainakin usein törmää.

  VastaaPoista
 4. Kiitos vinkistä! Näinkin joskus Vauva-lehdessä maininnan sellaisita jatkopaloista. Muuten nuo bodyt tosiaan menevät, mutta haaraosat eivät mene kiinni ilman, että puristaisi reisiä tai nivusia.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!