sunnuntai 20. kesäkuuta 2010

Juhlapäivä

Okolla oli eilen suuri päivä kun hänet kastettiin ja hänestä tuli virallisesti Okko. Yhteensä Okko sai kolme nimeä. Äiti ja isi olivat odottaneet päivää, vaikka melkoista vipinääkin se toi edeltävään viikkoon; kaiken vauvanhoidon ohessa oli ihan työlästä hoitaa ristiäisiin liittyviä valmisteluita.

Itse kastaminen tapahtui samassa kirkossa, jossa menimme naimisiin - pappikin mainitsi puheessaan asiasta. Kastepuhe olikin henkilökohtainen samaan tyyliin kuin vihkipuheetkin on ja pappi oli todella lämminhenkinen. Okolla oli päällään äidin mummon yli 50 vuotta sitten tekemä kastemekko, jota äitikin on aikoinaan käyttänyt.

Kastetoimitus sujui hienosti kun ruokimme Okon kirkon penkissä juuri ennen tilaisuuden alkua. Olimme kysyneet etukäteen, kuinka pitkäksi aikaa kirkko on meille varattu ja koska siellä sai olla tunnin verran, ei meille tullut mitään paniikkia. Okko onneksi ilmoitti nälästään vähän ennen kuin aloitimme, joten pienen maitohetken jälkeen meillä oli tyytyväinen kastettava.

Kastetilaisuuden jälkeen siirryimme kotiin kahveille. Tarjolla oli voileipäkakkua, juustokakkua, tiikerikakkua ja macaron-leivoksia, sekä tietysti hyvää kahvia. Vieraita oli 13 kappaletta ja kiitos naapurista lainattujen tuolien, mahduimme ihan mukavasti syömään, juomaan ja seurustelemaan. Meistä tuntui, että koko juhla meni hienosti ja myös vieraat olivat tyytyväisiä - ainakin itse olimme hyvin tyytyväisiä.

PS: Kastemekko meinasi unohtua kirkolle lähtiessä.

PPS: Okko sai taas mielettömiä lahjoja. Yksi niistä oli tuo L-koon Puppy, johon yksi pienimmistä vieraista ihastui ikihyviksi ja pyysi kovasti samanlaista itselleen.

6 kommenttia:

 1. Sylintäydeltä onnea virallisen nimen johdosta pikku-Okolle & vanhemmille!

  VastaaPoista
 2. Okko ja äiti&isi kiittävät! Olo on väsynyt, mutta onnellinen. Juhlat olivat ihanat, mutta aika työ se on näköjään järjestää juhlia kun on pikkuinen menossa mukana. Palaamme taas normaaliin päiväjärjestykseen.

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea pienelle miehelle ja vanhemmilleen!
  Ihana tuollainen perintökastemekko!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Riikka! Tästä on hyvä jatkaa kun on nimikin nyt plakkarissa.

  VastaaPoista
 5. Onnea Okolle nimestä ja onnitteluthalit koko perheelle ♥

  Ja kauniit kuvat juhlapäivältä, taisi olla ihanan ikimuistoinen päivä kaikille juhlavieraille :)

  VastaaPoista
 6. Kiitos Sari! Päivä oli kyllä ikimuistoinen:) Ihanaa kun se meni niin hienosti ja siitä jäi niin hyvät muistot! Nuo kuvat ovat muuten Okon isin ottamia tällä kertaa. En vaan maininnut asiasta, vaikka yleensä kyllä mainitsen. Olen nyt taas kuvannut itse, mutta juhlapäivänä mies otti kuvat kun hän on meillä se virallinen kuvaaja; minä olen lähinnä kuvaillut tänne blogiin.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!