perjantai 7. toukokuuta 2010

Vauva-arkea


Viikko on taas edennyt pitkälle ilman, että me vanhemmat olemme sitä edes huomanneet. Okko näyttää kasvavan kovasti, vaikka punnitus antoi maltillisemman tuloksen. Okon paino on kuitenkin noussut ja ruoka maistuu, joten ei hätää. Maanantaina menemme taas punnitukseen neuvolalle.

Ensimmäinen neuvolakäynti sujui hyvin viime keskiviikkona. Okko oli rauhallinen lähes koko ajan; vain riisumisesta ja punnituksesta hän ei pitänyt, mutta siihen oli varmaankin syynä viileä huone. Kotona Okon hoitopisteellä on nimittäin paljon lämpimämpi, eikä Okon tarvitse palella vaipanvaihdossa.

Uusi juttu tällä viikolla on ollut nukuttaminen; vielä viime viikolla Okko nukahti itsekseen heti syötön päälle, mutta nyt hän katselee ympärilleen tarkkaavaisena ja tarvitsee aktiivista nukuttamista. Yleensä rinta auttaa tai sitten isi tai äiti jää hetkeksi makoilemaan Okon viereen. Joskus kyllä saattaa mennä niinkin, että Okko jää tyytyväisenä yksinkin sänkyyn, vaikka ei olisi nukahtanut.

Okko on tyytyväinen vauva kun on saanut masun täyteen ja puhtaan vaipan. Hän ei ole muutenkaan vielä osoittanut tyytymättömyyden merkkejä huutamalla vai olisiko sitten niin, että me vanhemmat olemme ehtineet vastaamaan Okon merkkeihin samantien. Jokatapauksessa hän on ihanan tyytyväinen ja suloinen - me vanhemmat vietämme edelleen suuren osan päivästä tuijottamalla silkkitukkaista pikkuistamme.

Viikon suuri uutinen on napatyngän irtoaminen. Se lähti irti eilen ja sitenhän meillä on tänään lupa mennä vannaan. Isi jo odottaa Okon kylvettämistä - äiti taasen odottaa vielä enemmän vaunulenkkejä, joihin on lupa huomenna kun kaksi viikkoa tulee täyteen. Ihanaa! Harmi vain kun sää ei taida suosia.

9 kommenttia:

 1. Okko on viisaan näköinen tuossa kuvassa. Miettii syntyjä syviä.

  VastaaPoista
 2. Hei Okko, otatko huomenna mummin ja ukinkin mukaasi lenkille?

  VastaaPoista
 3. Tai sitten tyytyväisyys johtuu juuri siitä, että vielä ei tarvitse miettiä syntyjä syviä.
  Riittää kun on ruokaa ja lämmintä eikä koske mihinkään. Autuaan tietämätön rahamaailman vedätyksistä ja pankkikriiseistä Euroopassa.
  Ukkia nämä mietityttää.

  VastaaPoista
 4. Hih, Okko tuumaili, että mennään kaikki porukalla lenkille, mikäli sää suosii. Harmi vain kun taitaa luvata sadetta. Ja Okko ei vielä mieti pankkikriisejä ja sanoo ukillekin, että kannattaa miettiä enemmän ruokaa:D

  VastaaPoista
 5. Syntyjä syviä hän tosin joskus saattaakin miettiä:)

  VastaaPoista
 6. Suloinen Okko :) Blogissani on sinulle jotakin :)

  VastaaPoista
 7. Suloinen poika!

  Hyvää äitienpäivää sunnuntaille :)

  VastaaPoista
 8. Ihana kuva :) Isän näöstä en tiedä, mutta kyllä Okon ulkonäössä on jotain äidiltäkin perittyä. Mukava on lukea näitä juttuja! Ihanaa äitienpäivää! - Heli-

  VastaaPoista
 9. Kiitos tytöt - hyvää ensimmäistä äitienpäivää teillekin vielä näin illasta! Huh, nyt on pikku-Okon äidillä ruuhkapäivät menossa:D Okkoliinilla on nälkä koko ajan, mutta sehän on vain hyvä, että ruoka maistuu. Ja tosiaan, Okko on kyllä aika samannäköinen kuin äitinsä vauvakuvissa:) Vaikka isin ilmeitä löytyy myös, joten hän on sopiva kombi molemmista.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!