perjantai 14. toukokuuta 2010

Ristiäiset tulossa


Varasimme tällä viikolla Okon ristiäispäivän kun seurakunnalta tuli kirje, että lapsi tulisi suosituksen mukaan kastaa jo 4-6 viikon ikäisenä, mutta kuitenkin kahden kuukauden ikään mennessä. Tieto tuli meille aivan puun takaa; olimme kuvitelleet, että aikaa olisi kolmeen kuukauteen saakka. Mutta eipä hätää, varasimme päivän - tosin hieman aikaisemmalle ajankohdalle kuin olimme alunperin suunnitelleet.

Okosta tulee virallisesti Okko 19.6. Kastetilaisuus pidetään kirkossa, jonka jälkeen siirrymme kotiin kahveille. Okolle tulee kolme kummia, jotka olivat itsestäänselviä valintoja.

Nyt kun nuo tärkeimmät asiat ovat jo hoidossa, äiti voi alkaa miettimään vähemmän syvällisiä asioita, kuten ristiäisten graafista ilmettä. Heh. Ajattelin heleän vihreää ja valkoista: valkoiset astiat, valko-vihreä kukkakimppu pöytään, vihreät servetit ja vaaleanvihreitä macaron-leivoksia muiden tarjottavien ohelle. Ja tietysti jokin tyylikäs kutsukortti, mutta se luultavasti on ihan mustavalkokuva Okosta, taitekortille painettuna. Kokeilimme Ifolorin korttipalvelua viime viikolla ja jälki oli ihan hyvää, joten ehkä teetämme siellä kutsut... Noista leivoksista sen verran, että niiden tekemistä täytynee harjoitella - voin kuvitella, kuinka ne leviävät pellille.

Kuva lainattu.

5 kommenttia:

 1. Puun takaa meillekin tuli vuosi sitten :D
  Eikä meille tullut mitään kirjettä vaan kuulin se soittaessani ja kasteaikaa varatessani. Tosin täti lohdutti ettei se 2kk nyt mikään ehdoton ole.
  Musta tuntuu muuten vieläkin, että puen tyttösen liian lämpimästi. Eli opetteluahan tämä on edelleen ;)
  Aurinkoista viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
 2. Kiitos, aurinkoista viikonloppua myös teille! Nythän tuo sää suosii ja meinaamme laittaa Okolle hieman vähemmän päälle tänään:D

  Ja tosiaan, ei kai sille mitään voisi, jos vahingossa menisi tuon rajan yli. Erikoista kun se aika on lyhentynyt. Meillä on ne ristiäiset sitten juuri ennen 2kk rajaa.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin oli kastepöydässä macaroneja, väreinä tosin beige ja valkoinen. Kaupan leivoksiin verrattuna omat "keksini" olivat paksumpia, mutta kyllä ne ihan maistuvia olivat :)

  VastaaPoista
 4. Ainiin ja vielä piti tulla ristiäisjuttuihin liittyen pistämään viestiä :D
  Halusin mageen kakkukoristeen, kaupan haikaraviritelmien sijaan. Löysin sen http://www.kakkuhelmi.com/ . Pia tekee mielettömän upeita koristeita! Ja kuva meidän koristeesta löytyy http://villaainola-sanna.blogspot.com/2009/08/kuvia-koneen-katkoista-ii.html
  Mallin näin Pian blogissa ja sen verran muutoksia tuli, että meidän koristeen vauvalle tuli tumma tukka.

  VastaaPoista
 5. Kiitos vinkistä. Olikohan tuo peräti sama henkilö, jota katsottiin meidän hääkakun koristeen tekijäksi, mutta lopulta otettiin kakku kuitenkin ilman koristetta. Pitääpäs kurkkia... Riikka, voi olla, että noiden leivosten tekemistä pitää vähän harjoitella ennen juhlia - jo pelkkien marenkien tekeminen on ollut aina vaikeaa:D

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!