maanantai 17. toukokuuta 2010

Mitäpä en lapseni eteen tekisi

Olen alkanut juomaan olutta. Alkoholitonta tietenkin. Se kuulema nostattaa maitoa, josta minulla on edelleen pakkomielle. Join eilen kaksi tölkkiä. Toinen oli vaaleaa ja toinen tummaa. Tumma on selvästi parempaa, vaikka pahalta ne molemmat maistuivat. Rinnat tuntuvat heti täydemmiltä. Heh. Okko on testannut oluen tehoa hyvin hanakasti - pikkuinen on takuulla kasvanut paljon ja todisteet saamme huomisessa punnituksessa.

6 kommenttia:

 1. Ne alkoholittomat ovat kyllä kamalan makuisia. Voi sitä huoletta juoda vaikka alkoholillistakin olutta, äidinmaitoon kun ei alkoholia erity edes sen vertaa kuin vereen (äidinmaidon alkoholipitoisuushan on 90 prosenttia veren alkoholipitoisuudesta).
  Humalaan asti äidin ei toki tule itseään juoda mikäli aikoo lastaan myös samalla hoitaa. Tämä siis lapsen käsittelyn, ei äidinmaidon laadun vuoksi.:) Näin meitä jo laitoksella ohjeistettiin, enkä siksi ole parista alkoholiannoksesta stressannut. Enemmän lapsi saa alkoholia, mikäli hänelle annetaan Jekovit-tippoja!

  VastaaPoista
 2. Heh, vai sellaista. No olutta en itse asiassa ole koskaan osannut juoda. Kaupassa oli aika montaa lajia sitä alkoholitonta ja ostin tänään eri laatuja jos ne vaikka olisivat parempia.

  VastaaPoista
 3. Meilläkin isi kantoi ykkösolutta ja kotikaljaa selkä vääränä, kun maitoa ei meinannut tulla. Kaupan kulmilla joku laitapuolen kulkija oli oikein pistänyt tämän merkille ja tarjoutuikin juomakaveriksi. Voi sitä pettymystä, kun kaveri kuuli, että ykköstä on. Piti meidän isiä ihan hulluna :)
  -marjo

  VastaaPoista
 4. Hahaha:D Mahtavaa! Meidän lähikauppa tuntuu ansioituneen myös oluissa (lastentarvikkeitahan siellä on myös tosi paljon ja halvemmalla kuin Prismassa) - myös alkoholittomia oli vaikka mitä laatua. Mmmmmmm, illalla oluen maistajaiset tiedossa (yäk, heh).

  VastaaPoista
 5. Jos olut ei maistu niin myös ihan perinteisellä vappusimalla on todettu olleen samankaltaisia vaikutuksia. Että ei sitä olutta ole pakko juoda, mikäli sen maku hirvittää.:)
  Itse raskausaikana pidin täysin nollalinjaa alkoholin suhteen (jäi ne vappusimatkin silloin juomatta) ja alkoholittomat oluet maistui mielestäni kamalalta. Toisaalta olutta teki ensimmäisen kerran mielikin vasta lapsen ollessa muutaman kuukauden ikäinen, kai ne raskausajan yökshormonit vaikutti vielä silloinkin!:D
  Ja itsekin olen siis sitä mieltä, että pienen vauvan äidin ei tule päihtyä, eikä sen koommin isänkään, mikäli lapsen kanssa on (ettei aiemmasta kommentistani tule mitään väärinkäsitystä). Meillä kun ei syödä edes pulloa, niin taisi vapun kaksi kuoharilasia illan aikana olla omat alkoholiennätykseni sitten raskaaksitulon!:D

  VastaaPoista
 6. No joo, minä mietinkin, että voisiko olla niin sen siman kanssa. Mutta meneehän tuo olut kun ei jää maistelemaan:D Olen kulauttanut ne tölkit hyvin nopsaan. Heh... Ja en saanut vääriä käsityksiä edellisestä kommentista:)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!