torstai 22. huhtikuuta 2010

Viikon 40 neuvola


Minun piti ihan ottaa itsestäni kuva neuvolan vessassa kun mittaukset kertovat edelleen, että Okkoliinista on tulossa vähän isompi vauva ja piti itsekin todeta asia. Onhan tuo vatsa tietysti aika muhkea, mutta eipä tuo äitiä haittaa. Äiti ja isi ovat olleet syntyessään ihan hitusen päälle kolmikiloisia, mutta Okkoliinista taitaa tulla ennemminkin nelikiloinen. Sain lähetteen kokoarviointiin synnytyssairaalaan. Saa nähdä, milloin sinne kutsuvat ja ehdimmekö sinne ennen synnytystä. Olen jo ihan täpinöissäni pikkuisen syntymisen kanssa ja odottelen malttamattomana, että pääsisimme jo tapaamaan toisemme!

Okko ihanainen mylläsi taas eilen illalla niin kovasti, että oli kääntänyt kylkeä. Hih, hassua. Hän on kyllä laskeutunut jo ihan alas, mutta näköjään se myllääminen onnistuu edelleen.

PS: Sää muuttui aivan kamalaksi; täällä sataa räntää! Yäk!

13 kommenttia:

 1. Hih..onhan tuo muhkea kyllä :D mutta kaunis ku mikä! Mulla olis ollu kokoarvioultra juuri samaisena päivänä kun tyttönen syntyi, oltiin jo sairaalassa, mutta eri kerroksessa :D etkö käynyt jo aikaisemmin kokoarviossa? Kun aika viime tippaan jättävät - vaikka voihan tässä vielä mennä pari viikkoa (toivotaan ettei). Mutta kyl on kaunis massu! Jaksamisia sinne :)

  VastaaPoista
 2. En itse asiassa ole käynyt kokoarviossa - sitä vaan arvuuteltiin neuvolan ohjelmaan kuuluvalla lääkärikäynnillä. Jää tosiaan viime tippaan kun sitä ei edes vielä varattu. Soittavat kuulema sitten tai laittavat kirjeen (!). Kiitos, minunkin mielestäni se vatsa on aika hieno:D Näyttää ihan muoviselta tekovatsalta kun sen rasvaa. Heh. Itse en yhtään osaa arvioida, onko tuo erityisen suuri - en ole tainnut katsella muiden vatsoja samoilla viikoilla. Mulla on kaikki tavara tuossa edessä, eikä vatsa edes näy selkäpuolelta, joten onhan se tietysti melko tiukkaa tavaraa.

  VastaaPoista
 3. Sulla on todella kaunis vatsa ja komean kokoinen! Oletko ajatellut tehdä sitä vatsakipsivalosta? Ehkä ehtisit vielä :) Seuraan vieläkin sitä Vatsasta maailmaan -sarjaa ja siinä vinkattiin, että kipsin voi koristella esimerkiksi omilla ja lapsen käden- jäljillä, syntymäpäivämäärillä yms. Niin ja tuli mieleen, että vaikka sitten myöhemmin vieraiden tervehdyksillä vähän niin kuin on jalka- tai käsikipsiin tapana tehdä :D Ja tsemppiä nyt tähän loppuaikaan. Muistahan viestitellä sitten, kun pienokainen ulkoistuu! Numero on edelleen sama.
  - Heli -

  VastaaPoista
 4. Kiitos Heli:) Neuvolan täti aina mittailee sitä supistuksen aikana ja saa huikeita lukuja, mutta onhan se ihan oikeastikin iso. En ole kyllä ajatellut sitä kipsiä, mutta näin kyllä sellaisen erään liikkeen seinällä. Mieti, miten iso siitä tulisi:D Olisihan se hieno muisto, mutta en oikein tiedä, minne sen laittaisi... Ja numero on jo ilmoitettavien ryhmässä;) Tein kätevästi ryhmän kaikista, joille ilmoittelen sitten niin viestin lähettäminen on nopeaa.

  VastaaPoista
 5. Ihana muhkumasu! Ei vain tunnu tilanpuute Okkoa vaivaavan :)
  -marjo

  VastaaPoista
 6. Joo, Okkoliini taitaa viihtyä pienellä kerällä:D Nyt on kyllä tuntunut jumppausta enemmänkin - jospa hän haluaisi jo venyttelemään jäseniään.

  VastaaPoista
 7. Messevän & kompaktin kokoinen, kaunis maha!

  Tuo kokoarvioultra on mulle ihan uusi juttu, mikä se semmoinen on? Kuuluuko se normaalin (kunnallisen) raskausseurannan piiriin?

  VastaaPoista
 8. Kiitos:) Kai ne laittavat kokoarvioon, jos näyttää, että vauva on erityisen iso tai pieni. Kaveri Kuopiossa oli käynyt pienikokoisuuden epäilyn vuoksi ja toinen kaveri täällä etelässä taas suuremman koon epäilyn vuoksi. Kai ne haluavat varmistua. Kyllä se on ihan perushoitoon kuuluva juttu, tosin ylimääräinen kun peruskäyntejä on vain kaksi - kävimme itse asiassa kerran aiemminkin ylimääräisessä ultrassa, onneksi tosin ei ollut aihetta huoleen tuolloin ja tämä olisi samanlainen käynti.

  VastaaPoista
 9. Mulla olis ollu se kokoarvio ainoastaan sen takia kun mulla kuulemma 'ahdas lantio'. Jos tyttönen olis ollu täysaikainen ts. oletettavasti 4kiloinen tai yli, olis sektio tullu suurella todennäköisyydellä.

  VastaaPoista
 10. Komea ja todellakin kaunis maha! Jaksamista odotukseen, kyllä te pian tapaatte toisenne! :)

  VastaaPoista
 11. Aivan, se synnytystapahan tietysti täytyy sitten arvioida jos alkaa näyttämään, että menee yläkäyrälle ja varsinkin jos menee yliajalle. Toivotaan, ettei meilläkään mene. Kovin on lupaava olo nytkin, mutta saattaahan noita tuntemuksia olla varmaan pitkäänkin... Ja kiitos Riikka:)

  VastaaPoista
 12. komea on!

  mulla meni yli viikon lasketun ajan. synnytyksessä kätilö arvioi pojan painoksi 3700g, mutta olikin sitten "vain" 3180g.

  onnea matkaan, jos nyt pian tulee lähtö!

  VastaaPoista
 13. Kiitos! :) Maanantaille antoivat ajan siihen kokoultraan. Tietysti toivoisin, että pääsisimme synnyttämään aiemmin, mutta taitaa mennä sen yli. Tänäkin aamuna nousin kipujen takia sängystä ja kärvistelin reilun tunnin, mutta sitten ne menivät harmittavasti ohi. Mutta pianhan se tapahtuu jokatapauksessa:) Olen vain vähän kärsimätön.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!