torstai 1. huhtikuuta 2010

Vaaleanpunaista herkkua




Puolukkapuuro on yksi parhaista perinneherkuista, mitä tiedän. Ja mikä parasta, se on todella helppoa ja nopeaa valmistaa. Olennaisin juttu on laittaa ainekset oikeilla mittasuhteilla ja vatkata puuroa tarpeeksi kauan. Näillä mittasuhteilla puurosta tulee juuri sopivaa.
  • 7 dl vettä
  • 3 dl puolukkaa
  • 0,75 dl sokeria
  • 1,5 dl mannasuurimoita
Vesi, puolukat ja sokeri kiehautetaan, jonka jälkeen sekaan vatkataan manna. Annetaan turvota ja välillä täytyy muistaa hämmentää. Kun manna on turvonnut, otetaan puuro hellalta ja laitetaan vatkaantumaan. Kuohkea puuro nautitaan samantien maidon kanssa.

5 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä! Toin juuri pohjoisesta puolukkasrvospurkin ja aion tehdä puuroa heti tänään.

    VastaaPoista
  2. Hauskaa! Minäkin näköjään voin antaa ruokavinkkejä - meillä nimittäin mies on se, jolla kauha pysyy paremmin käsissä:)

    VastaaPoista
  3. Näyttääpä herkulliselta! Tekisi niin kovasti mieli puolukkapuuroa, mutta täältä Sveitsistä ei löydä puolukoita sitten missään muodossa :( Nyyh!

    VastaaPoista
  4. No voi harmi. Jos joku laittaisi survosta Suomesta?:)

    VastaaPoista
  5. Hei tai tulipa mieleeni, että ehkä Ikealla voisi olla puolukkahilloa.

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!