perjantai 23. huhtikuuta 2010

Nyt puuhastellaan

Sillä minulla sattuu vatsaan ja nousin aikaisin sen takia. Lyhyttä aaltomaista kipua, jota poden mielummin liikkeellä kuin sängyn pohjalla. Mutta tämähän saattaa olla vain esimakua. Ajattelin kuitenkin vaikka imuroida - jos tulee lähtö laitokselle, ei jää nurkat pölyisiksi.

Äitini kertoi pari päivää sitten puhelimessa minun syntymäpäivästäni. Äidillä oli ollut kipuja koko yön ja aamulla hän käveli vielä neuvolaan. Neuvolassa todettiin, että avautumisvaihe oli jo menossa ja että kun hän pääsee kotiin, pitäisi taksi tilata 55km päässä sijaitsevaa sairaalaa varten. Neuvolasta lähdettyään äiti kuitenkin muisti keskeneräisen jättisatsin kurkkusalaattia, jota oli tekemässä ja kipaisi kauppaan ostamaan etikkaa. Kurkkusalaatin tehtyään hän halusi vielä silittää kaiken odottavan pyykin, koska arveli, ettei sitten sairaalasta palattuaan jaksaisi. Tämän jälkeen hän soitti taksin ja matkusti sairaalaan, jossa oli perillä 2,5h ennen kuin synnyin. Sellaista vuonna '79. Isäni oli veljeni kanssa jossain ja äiti puuhasi tätä kaikkea yksin. Huh.

8 kommenttia:

 1. Huh tosiaankin! Aika hurjan kuuloista, todellinen tehotäti sinun äitisi, vau.

  VastaaPoista
 2. Heh, sellaista se on varmaan ollut kaikilla äideillä tuohon aikaan:D

  VastaaPoista
 3. Iloinen 70- luku. Kaikki tehtiin vähän rennommin ja isät puuhaili omiaan; hih hih. Tsemppiä, ihana seurata loppu koitoksiasi :)

  VastaaPoista
 4. Niinpä - ei sitä silloin turhaan lähdetty sairaalaan makaamaan ja voivottelemaan:D Ja kiitos! Toivottavasti pian alkaa tapahtumaan!

  VastaaPoista
 5. Jännää, kyllä se pian tapahtuu.
  Hauska kertomus.
  Syntymäpäivän kurkkusalaatit, hih :D

  VastaaPoista
 6. Meidän äidillä oli tuohon aikaan tapana tehdä kaikki alusta alkaen itse. Vaikka niinhän se oli varmasti muillakin. Meidän kotitalossa on edelleen käytössä iso kylmiö, jonne oli kätevä tehdä kurkkusalaatit ja muut. Melkoinen energiasyöppö, varsinkin nyt kun äiti asuu yksin, eikä siten enää panosta säilöntään.

  VastaaPoista
 7. jokojokojoko? Hih..ilmassa on oikeesti suuren urheilujuhlan tuntua! Ja mutsit rules - mein mutsi tiskas jouluaattona kun pikkuveljeni syntyi. Ja olo oli jo niin vaikea ettei jaksanut seisoa. Faija varmaan katsoi töllöä silloin :D noh mutsi lähti fairyt kyynärpäissä laitokselle.. ja alle tunti niin veli syntyi. Näin meillä.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!