perjantai 16. huhtikuuta 2010

Mistä tiedät, että olet viimeisilläsi raskaana

Pääsi ei enää toimi kunnolla. Järkeviä ajatuksia saattaa tulla, mutta ne myös menevät pois nopeasti.

Jalkateräsikin ovat nyt muuttuneet järkyttävän paksuiksi, eikä sormusta ole voinut käyttää enää muutamaan viikkoon. Joo, et todellakaan ole niitä ihmisiä, joita turvotusongelmat eivät koske. Onneksi kasvot ovat sentään säästyneet, ainakin toistaiseksi.

Olet alkanut vaappumaan kävellessäsi - asia, jota et uskonut tulevasi tekemään missään vaiheessa.

Yöllä kyllä nukuttaa, mutta kaikki asennot tuntuvat jotenkin hankalilta ja toivot neljän aikaan taas vessassa käydessäsi, että olisi jo aamu ja voisit nousta.

Ruokahalusi on vaihteleva; joinakin päivinä saatat kokonaan unohtaa syödä ja joinakin ruoka maistuu hyvin. Vai johtuisiko se välillä tapahtuva ruoan maistuminen siitä, että olet huomaamattasi paastonnut ja kerännyt nälkää.

Kodin ulkopuolella liikkuessasi sinulla on alkanut hiipimään mieleen ajatus, että lapsivedet tai limatulppa saattavat lähteä liikkeelle kun olet kaukana kotoa. Se on hieman epämukava ajatus.

Juttelet tuttavien kanssa luontevasti limatulpista ja lapsivesistä, ihan kuin kaikki eritteet olisivat sopiva puheenaihe. Vaikka toisaalta, ne synnyttäneet tuttavat ovat ottaneet asian itse esille, joten kai se sitten on ihan ok.

Kaikki lähipäivien ja -viikkojen suunnittelu perustuu siihen, että saatattekin olla synnyttämässä ja mistään aikatauluista ei ole mitään takeita. Se ei haittaa, sillä juuri sitä synnytystä tässä toivotaan.

Yöllä kivut yllättävät ja hetkellinen paniikki saattaa silti iskeä: nytkö se on menoa?! Aamu koittaa kuitenkin kotona ilman kipuja ja olet pettynyt kun se ei alkanutkaan vielä.

3 kommenttia:

  1. Totta joka sana :) .. hyvää vointia ja jännittäviä aikoja!

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) PS: Voi noita jalkoja!

    VastaaPoista
  3. Joo kuulostaa tuttulta vaikkakin jo takana, jaksamisia.

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!