maanantai 8. maaliskuuta 2010

Neuvolassa

Tämänpäiväinen neuvolakäynti meni hyvin. Kaikki näyttää olevan kohdillaan ja Okkokin taitaa olla kääntynyt oikeaan asentoon. Varmuutta asiasta ei vielä ihan ollut, mutta viimekertaiseen verrattuna asento on muuttunut ja saattaahan se siitä tietysti muuttua vielä useaan kertaan ennen seuraavaa käyntiä. Okon asennonmuutoksesta johtuen kohtukäyrällä mentiinkin alaspäin. Vauva ei suinkaan ole kutistunut, mutta koska pikkuinen oli viimeksi mitattaessa navan yläpuolella kellimässä, antoi mittauskin suuremman tuloksen ja nyt kun hän oli laskeutunut alemmaksi, päästiin taas suoraan keskikäyrälle koon suhteen, kun se viimekertainen tulos meni sinne yläkäyrälle.

Äiti se oli taas vähän hölmöläinen ja söi herkullista Kalinka-kerrosjogurttia noin puolitoista tuntia ennen neuvolaa. Tietenkin sellainen herkku näkyy näytteessä saman tien, mutta koska kävin viikko sitten sokerirasituskokeessa ja se oli puhdas, tämänkertainen hölmöily ei tuonut lisätoimenpiteitä. Huoh, seuraavan kerran mietin sitten todella tarkkaan syömisiäni. Myönnän, että pieni pilkahdus asiasta kävi mielessä kun avasin kannen, mutta se jogurtti oli niin pieni – tosin siinä oli hilloa, jonka tietää hyvin sisältävän sokeria. Niin ja hassuahan tässäkin tapauksessa on se, että myöskään tuollaisia herkkujogurtteja ei meidän jääkaapissa yleensä ole, kuten oli myös sen appelsiinimehun laita ja tietysti minun on pitänyt niitä molempia nauttia juuri ennen neuvolakäyntejä. Jos nyt en tästä opi, en sitten mistään.

Neuvolaan mennessä kävelin perhekahvilan ohi. Pikkaisen kylmäsi kun huomasin, että siinähän on monta vauvaa ulkona nukkumassa ilman valvontaa, julkisella paikalla. Minusta on varmaan tullut vähän vainoharhainen, mutta tänäänkin luki lehdessä, miten joku pienokainen oli varastettu Varkaudessa vaunuista ja hänet oli löydetty myöhemmin lumihangesta. Voi kamalaa, vauva-parka ja perhe-parka!

3 kommenttia:

  1. Mukavia kuulumisia neuvolasta :)
    Asian vierestä - oma tyttö syntyi perätilassa jooga-asennossa eli jalat ristissä.

    VastaaPoista
  2. Oho! Meillä on nyt epäily, että pikkuinen on peppu tuossa oikean kyljen kohdalla ja jalat vasemman kyljen. Ja pää alaspäin. Tai siis on se ihan vanha tunne, että niin siellä köllötellään, mutta neuvolan täti arpoi ensin sen kovan kohdan kanssa, että onko se peppu vai pää, mutta kun se kohta heilui niin paljon, päätyi hän siihen, ettei se voi olla pää. Mutta ensi kerralla vielä tarkistetaan ja sitten tulee ultrareissu, jos hän on väärässä asennossa.

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!