tiistai 30. maaliskuuta 2010

Koominen lääkärikäynti

Nyt siellä neuvolassa sitten käydäänkin harva se viikko. Tänään neuvolan puolella oli ohjelmassa vain ne peruskokeet ja kohdun mittaaminen. Tällä kertaa onnistuin sokerikokeessakin; ruisleipä ja tee aamupalana olivat sopivia, eikä mikään päässyt läpi näytteeseen.

Kohtua terkkari halusi mitata, koska sai viimeksi niin suuren tuloksen mittaukselleen - muuten tänään ei olisi mitattu kun lääkärin tekemä mittaus oli vuorossa heti neuvolan jälkeen. Ison luvun hän sai edelleen, mutta kävi ilmi, että hän oli viimeksi merkannut sentit väärin kasvukäyrälle. Terkkarilla olivat nimittäin menneet viikot ja sentit sekaisin, heh. Yläkäyrälle kuitenkin jäätiin edelleen - vatsa oli tosin taaskin ihan kova pallo mittauksen aikana. Niin tai näin, tärkeintä on, että Okko kasvaa ja voi hyvin. Tulkoon ylä- tai keskikäyrän vauva. Kummallisestihan nuo luvut ovat pomppineet käyrien välillä.

Itse lääkärikäynti oli taas koominen. Melkoisen tehokas ajankäyttäjä tuo neuvolalääkäri; hän suoritti kaikki tutkimukset viidessä minuutissa. Viiteen minuuttiin kuului kuitenkin voinnin kysely, kurkkuun katsominen (pyysin kun se on kipeytynyt usein viime aikoina), voidereseptin uusiminen, kohdun mittaus, vauvan sydänäänten kuuntelu ja se inhottava sisätutkimusosuus, joka sattui. Melko tehokas henkilö siis. Kun olin saanut vaatteet päälleni, oli lääkäri jo kääntänyt minulle selkänsä ja uppoutunut omiin asioihinsa. Kysyin taas hölmönä, oliko tämä tässä ja onko vielä lääkärikäyntejä ohjelmassa. "Kaikki on hyvin", vastasi lääkäri ja lisäsi, ettei tarvitse enää tulla. Jos tulee jotain ylimääräistä, terkkari kuulema laittaa sitten lähetteen synnytyssairaalaan. Että sellainen käynti.

2 kommenttia:

  1. Tismalleen samoja kokemuksia neuvolalääkärin tutkimuksista. Siinä ei ole turhia höpisty. Ja plaah, sama edessä tänään. -m

    VastaaPoista
  2. Höh, ärsyttävää. Mulla noita käyntejä on ollut kolme yhteensä: ekalla kerralla oli tämä pikalääkäri, tokalla punasteleva nuorimies ja nyt kolmannella sitten päästiin takaisin tähän pikalääkäriin. Parempi tosin pikalääkäri kuin punasteleva - siinä tuli asiakkaallekin tukala olo :D

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!