tiistai 23. maaliskuuta 2010

Keräilykokoelma


Yksi ehdottomia muotoiluidoleitani on Kaj Franck, jonka ajatukset yksinkertaisemmista ja ajattomista käyttöesineistä ovat edelleenkin tätä päivää. Franckilla oli viiden E:n teesi: estetiikka, etiikka, ekologia, ekonomia ja ergonomia tulee ottaa huomioon tuotetta suunniteltaessa. Naulan kantaan!

Kuvassa mittava kokoelmani Franck-snapsilaseja, jotka olen haalinut kirppareilta. Mukana myös kaksi Saara Hopean punaista lasia, jotka olen hankkinut huutokaupasta. Huomasin juuri, että noita punaisia on myyty 40€ kappalehintaan netissä, joten se 20€ kahdesta lasista ei ollutkaan paha hinta! Noista Franckeista maksoin euron kappale.

Teen kuitenkin tunnustuksen: olen vuosia sitten tehnyt kamalan virheen kolmen Franck-lasin kanssa. Muuttaessani opiskeluasunnostani mieheni luokse, laitoin paljon tavaraa kirpparille ja siinä mukana meni myös mummon vanhoja Viola-sulatejuustolaseja, jotka olivat muodoltaan kuin Kartio-lasit. Väreinä oli vedenvihreä, vedensininen ja purppura. Auts! Aavistin niiden olevan ehtaa tavaraa, mutta laitoin kaikkea turhaa pois kylmähermoisesti kun kahden kämpän tavaroita yhdistäessä oli hankaluuksia saada kaikkea mahtumaan (seliseli).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!